IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Nissan Juke също ще бъде шокиращ

Второто поколение на модела няма да прилича на първото, обещава дизайнерът му

Новият Nissan Juke също ще бъде шокиращ

Главният дизайнер на Nissan – Алфонсо Албайс,  разкри в интервю за британското издание Autocar подробности за външия вид на второто поколение на кросоувъра Juke. Според него, машината няма да прилича на своя предшественик, но ще бъде не по-малко шокираща от него.

Новият Nissan Juke също ще бъде шокиращ

Според Албайс, създаването на втория Juke от дизайнерска гледна точка е било много трудно, тъй като автомобилът е трябвало отново да бъде дързък и започнящ се, но същевременно да се различава от сегашния модел.

Новата генерация на кросоувъра е почти готова, но шеф-дизайнерът не пожела да разкрие дали Nissan ще я покаже по време на автосалона в Париж през октомври. Във всички случаи продажбите на модела ще стартират в началото на 2019 г.

Албайс не пожела да коментира и техническите детайли, но се знае, че вторият Juke е изграден на така нареченета „V-платформа” на Renault Nissan, която е в основата на моделите Nissan Micra и Renault Clio. Съответно кросоувърът ще получи и техните двигатели – турбомотори с обем 0,9 и 1,2 литра.

Снимка: Nissan
 

Тагове: nissan juke
0 от 500