IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota инвестира 500 милиона долара в Uber

Японският гигант съживи компанията, чака от нея автономна технология

Toyota инвестира 500 милиона долара в Uber

Toyota ще инвестира 500 милиона долара в компанията за споделени пътувания Uber, като двете компании ще работят съвместно за създаването на автономни автомобили. Това е опит да бъдат догонени лидерите в развитието на автономните технологии, смятат анализаторите след обявяването на бъдещата сделка.

Toyota инвестира 500 милиона долара в Uber

Toyota и Uber вече имат съвместни проекти, а сделката олицетворява философията на главния изпълнителен директор на Uber Дара Косровшахи, че компанията трябва да разработва автономни автомобили със свои партньори, а не самостоятелно. А свежите пари ще вдъхнат нов живот в развитието на автономните технологии на Uber, които са замразени от март насам, когато автомобил на компанията бръсна и уби жена в Темпе, Аризона.

Планът е Uber да комбинира своята автономна система с технологията Guardian на Toyota, която осигурява някои автономни функции, като запазване на лентата на движение, но не осигурява автономно придвижване. Комбинираната технология ще се появи първо на борда на минивана Toyota Sienna, като моделът ще се появи във флотата автомобили на Uber през 2021 година.

Тагове: toyota uber
0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    младен ( преди 5 години )
    "Това е опит да бъдат догонени лидерите в развитието на автономните технологии..."Това си е все едно....да гониш вятъра. Да бяхте инвестирали в батерии. И ако успеете в батериите те тогава щяхте да изкъртите конглокенцията.
  • #5
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тойота намериха с кой да се съюзяват. И без това от големите компании те са може би най-назад в полу-автономните техонологии, че намериха да работят с Убер, които пък са най-назад в автономните.
  • #4
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Колата на Волво беше с изцяло изключени собствени системи за безопастност, заменени с тези на Убер.
  • #3
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    а къде е китайския производител волво след като техен овтомобил премаза жена
  • #2
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Какво точно ще правят ? Автономен ориз ? Сам ще се сготвя ли ? Щот тойота нали в превод означава, благородно оризище.
  • #1
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    тойота = скучен автомобил