IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford показа нова версия на GT

Heritage Edition е посветен на легедарния победител в "24-те часа на Льо Ман"

Ford показа нова версия на GT

Американската компания Ford показа нова специална версия на спортния автомобил GT, наречена Heritage Edition. Автомобилът е посветен на оригиналния Ford GT40, който се състезаваше с ливреята на американската петролна компания Gulf Oil и спечели "24-те часа на Льо Ман" през 1968 и 1969 г.

Ford показа нова версия на GT

Оцветяването, в което бе оформено шаси №1075 на Ford GT от 1968 г., се смята за една от най-култовите и популярни в историята на световния автомобилен спорт. Съвременният Ford GT Heritage Edition получи оранжево-синята ливрея на Gulf Oil, части от каросерията, изработени от карбон, специални 20-инчови джанти, оранжеви спирачни съпорти и огледала за обратно виждане със сребрист корпус.

Ford показа нова версия на GT

Салонът на спортния автомобил е облицован с Alcantara с оранжево-сини шевове, на върху седалките са се появили нови щампи, лостовете на скоростната кутия са изработени от анодиран метал.

Ford показа нова версия на GT

Засега американският автомобилен производител не съобщава колко бройки ще бъдат произведени от Ford GT Heritage Edition, нито каква ще е цената му.

Снимки: Ford

Тагове: ford ford gt heritage edition
0 от 500