IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti представи Divo – по-горещата алтернатива на Chiron (ВИДЕО)

Хиперколата се оказа с цели 9 секунди на обиколка по-бърза от оригинала

Bugatti представи Divo – по-горещата алтернатива на Chiron (ВИДЕО)

Френският производител Bugatti представи хиперколата си Divo, която е насочена към клиентите, считащи, че моделът Chiron не е достатъчно ефектен. Разликите в двигателя между двата автомобила няма, но при Divo е променен дизайнът и са подобренни голяма част от компонентите и системите.

Bugatti представи Divo – по-горещата алтернатива на Chiron (ВИДЕО)

Bugatti Divo е построен в чест на френския автомобилен състезател Алберт Диво, който печели легендарното състезание „Тарга Флорио” в планините на Сицилия в края на 20-те години на миналия век. Естествено, Диво прави това с автомобил на Bugatti.

„Divo притежава по-висока производителност при странично ускорение и по-добра управляемост, особено при преминаване на завои”, коментира шефът на компанията Стефен Винкелман. Той допълва, че хиперколата е получила модернизирани шаси и окачване, а също така и намалено тегло.

Преработената аеродинамика подобрява взаимодействието на автомобила с въздушния поток, а новият широк преден спойлер генерира по-голяма притискателна сила и вкарва повече въздух в предните въздухозаборници. Наситеният въздушен поток подобрява и работата на системата за охлаждане, а също така и на спирачките, тъй като не им дава да прегряват дори в интензивен режим на работа.

Bugatti представи Divo – по-горещата алтернатива на Chiron (ВИДЕО)

Покривът също играе роля на въздухозаборник, като насочва потока към проектирания наново моторен отсек. Задният спойлер на Divo е с 23% по-широк от този на Chiron – 1,83 метра, като генерира повече притискателна сила и осигурява подобрено въздушно спиране.

Като цяло подобренията при колата осигуряват 456 кг. притискателна сила, което е с 90 кг. повече от тази при Chiron. Освен това Divo тежи с 35 кг. по-малко заради олекотените колела, карбоновия покрив на интеркулера и редица други елементи. Всичко това е позволило на автомобила да бъде с цели 8 секунди по-бърз от Chiron за една обиколка на пистата Nardo. Максималната скорост на Diivo обаче е доста  по-ниска – 380 км/ч, докато при Chiron тя е 420.

Промени има и в дизайна, като Divo изглежда по-агресивно заради променената главна оптика и новите задни стопове. В салона е използвана алкантара със сини акценти – цвят Racing Blue. Интересно решение на дизайнерите е да „затъмнят” мястото за пътника. Поставени са и нови седалки с подобрени странични опори.



Bugatti Divo е хомологиран за обществени пътища, като от него ще бъдат произведени 40 бройки. Въпреки солидната си цена – 5 млн. евро, те вече са пордадени.

Снимки и видео: Bugatti
Още снимки – в галерията горе.

Тагове: bugatti chiron divo
0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    респект ( преди 5 години )
    поредния шедьовър и технологичен гений !респект !
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    факт ( преди 5 години )
    жълтурите са били толкова заети да се мушкат с ножове да пият чай и да се къпят, че нищо друго на са правили 1000 години- нищо друго - никакво развитие, докато не влизат европейците при тях да ги научат на технологии и прогрес - друг факт !жълтурите нищо не са изобретили - те само подобряват наготово взето от европееца - в това ги бива - факт!
  • #6
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Когато европейците са си изхвърляли цукалата на улиците пред къщите си и са се къпели веднъж в годината, японците са се къпели по няколко пъти на ден, а дворовете им са били произведения на изкуството. Друг факт.
  • #5
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Абе ( преди 5 години )
    Когато европейците са изобретили двигателя с вътрешно горене през 18 век жълтите са се дърпали с бамбукови рикши. Гена им е такъв добри са в краденето и в копирането, но нямат фантазия за повече - факт!
  • #4
    10 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "бегачки"?????Бягат от сервиза, но все там си стоят !!!!
  • #3
    19 rate up comment 14 rate down comment
    Абе ( преди 5 години )
    Жълтофенчетата са осъдени да дишат праха на такива VAG бегачки!
  • #2
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Широна има интересна предница и кофти задница, този е обратно... направете една за 10млн. със предница на широн и задницата на тази и сте готови! :D
  • #1
    22 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Шедьовър!