IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru също се отказва от дизела

Двигателят на Forester и Outback не успя да покрие новите екологични стандарти

Subaru също се отказва от дизела

Автомобилите с дизелови двигател все още се радват на стабилно търсене в Европа и по света, но новите екологични норми WLTP карат някои проиводители постепенно за се откажат от модели с по-тежко гориво. Поредният такъв е Subaru, който прекрати продажбите на дизелови версии на два свои модела във Великобритания.

Subaru също се отказва от дизела

Явно 2,0-литровият дизелов агрегат, поставян на моделите Forester и Outback, не е успял да покрият изискванията, които влизат в сила от 1 септември. Затова Subaru спира продажбите на версиите с този мотор, като на първо време тази мярка ще засегне само пазара на Острова.

Местният представител на японската компания вече обяви, че Subaru Forester ще се предлага единствено с бензинови двигатели с обем 2,0 литра – атмосферен и с турбо. За модела Outback е достъпен само 2,5-литров атмосферен агрегат.

По-рано други два японски производителя – Toyota и Nissan, също обявиха, че започват постепенно отказване от предлагането на дизелови двигатели в Европа. Въвеждането на новите екологични стандарти на свой ред се отрази и на редица европейския производители, които бяха принудени да спрат различни модификации на свои модели, тъй като те не покриват изискванията.

Снимка: Subaru

Тагове: wltp subarua forester outback
0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Сашо ( преди 5 години )
    Дизела на субару и без това беше пълен шит, първите поколения чупят колянови валове на поразия.
  • #4
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Дизела го направиха само заради гАйропа. Никъде другаде не се продават печките. Сега и тук, като им спряха кранчето и поетапно фирмите се отказват от канцерогениците.По-важното е обаче, че направиха единственият и първи дизел боксеров двигател и натриха на вурстовете вирнатите носове. Биха ги на тяхната игра. Не, че Хонда, Мазда и Тойота не им го сложиха също с нафтовите печки и им показаха как се правят.
  • #3
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "Дизелите също се отказаха от Субару".Това е вярното заглавие. :D
  • #2
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Къде е онзи, според който 20-годишният му бензинов двигател на Тойота покривал без грижи Евро 6.
  • #1
    11 rate up comment 3 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Така, така.Само дето в БГ това ще се усети след около .... 20-30 години.Ще има да си дишаме екологичен черен въздух.