IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дизайнерът на BMW призна за бъдеща 9-Series

Моделът ще бъде съперник на Mercedes-Maybach S600

Дизайнерът на BMW призна за бъдеща 9-Series

В най-скоро време гамата на BMW може да се обогати с още един модел – 9-Series, подсказа главният дизайнер на марката Адриан ван Хойдонк. С 9-Series BMW ще разполага с пряк пазарен съперник на суперлуксозната лимузина Mercedes-Maybach S600, въпреки че баварците подготвят луксозно купе с 4 врати.

Дизайнерът на BMW подсказва за 9 Series

Чисто технически лансирането на 9-Series няма да отнеме много време, тъй като моделът, подобно на новата 8-Series, ще използва шасито, както и двигателите и други компоненти на лимузината 7-Series.

„Ще го кажа така: няма да спрем на 8-ма Серия – обясни Ван Хойдонк на въпроса дали в BMW планират автомобил от още по-висок клас. – Нашата работа е даваме повече идеи отколкото модели може да направи компанията. Аз и екипът ми работим по модели за 2021 г. и по-нататък, засега хоризонтът ни е 2030 г. Имаме много планове.”

От години насам част от плановете на BMW е и лансирането на гама луксозни модели, като марката наскоро представи нов дизайнерски език, който е ориентиран към най-платежоспособната клиентела в световен мащаб.

Наскоро представената 8-Series е първият модел с това име след като производството на оригиналния автомобил беше спряно през 1999 г-, а по-късно - през 2018 се очаква новата "осмица" да получи и версия с четири врати.

„Серия 8 е начало на нова глава в развитието на гамата на BMW – допълни Ван Хойдонк. – Всяко едно купе дава началото на нов етап от развитието на дизайна на една марка. Това важи с пълна сила за този автомобил.”

Снимка: BMW

Тагове: bmw bmw 8 series bmw 9 series
0 от 500