IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Golf R получи нов двигател и 600 коня (ВИДЕО)

След тунинга хечбекът ускорява от място до 100 км/ч за три секунди

Volkswagen Golf R получи нов двигател и 600 коня (ВИДЕО)

От появата си през 1974 г. Volkswagen Golf си спечели славата на един от най-популярните автомобили в света. И през настоящата година той е абсолютен лидер по продажби  в Европа и трети на планетата след лидера Toyota Corolla и Ford F-Series. Предлага се в различни модификации, включително "напомпани", и все още е търсен от специалистите по тунинг.

Volkswagen Golf R получи нов двигател и 600 коня (ВИДЕО)

Двулитровата му турбочетворка EA888 обаче има ограничен потенциал, затова германските тунинг майстори от SAR-Turbotechnik и MTR-Performance решиха да избавят хот-хеча от този недостатък. За тази цел те заеха 2,5-литровия петцилиндров турбодвигател EA855 evo от обновения през 2017 г. Audi RS3. Този двигател развива 400 коня и 480 Нм въртящ момент, докато в заводския Golf 7 R двулитровата четворка произвежда 300 к.с. и 380 Нм.

Volkswagen Golf R получи нов двигател и 600 коня (ВИДЕО)

Тунинг-майсторите обаче не се ограничиха само със смяната на двигателя, явно след като решиха, че такава операция само за 100 коня мощност повече не си струва. Затова работата по Golf 7 R продължи. Монтирани бяха нови турбокомпресори TTE625 от TheTurboEngineers, системата за всмукване на студен въздух беше модернизирана и беше инсталирана нова спортна изпускателна система. Завършващият щрих бе поставянето на джанти OZ Racing.

Volkswagen Golf R получи нов двигател и 600 коня (ВИДЕО)

В резултат на тунинга мощността на двигателя бе увеличена на 600 коня, което позволява на хечбека да се изстрелва от място до 100 км/ч само за 3 сек, а 200 км/ч той набира за 9,5 сек. Дистанцията от половин миля (804 м) автомобилът преодолява за 18 сек, като успява да ускори до 252 км/ч.

 

Снимка и видео: Motor

Тагове: volkswagen golf
0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Абе ( преди 5 години )
    Този Голф е брутален и Дошо - каската иска да му диша праха.
  • #6
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 5 години )
    Нормално е да има по много пропагандни партенки за вагонетките - те затова си харчат основно бюджетите. Пак затова са и толкова технологично изостанали от японците, но явно таргета им е празноглавите лапнишарани които от технологии така и така не отбират..
  • #5
    7 rate up comment 9 rate down comment
    alouu ( преди 5 години )
    лумпек,...сега пък почна да ти пречи и сайта..ми не влизай бе..по малко адекватни коментари добре дошло.Вземай си Дошката и си направете един хейтърски сайт и си пльокайте на воля там.
  • #4
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    От "новините" на първа страница на сайта 3 са за Фолк с Ваген, две са за Троше, и по една за аЛуди и Шкодилак.Останалите са леко и не до там оплюващи или критикуващи други марки в повечето случай или са просто провокативни, които да дадат храна за деби-лното ВАГенско фенче, коуто заедно с м0-де-раста шетат из сайта все едно им е бащиния.
  • #3
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Какво ни морите с тия новини"Тунинговаха шкода - сложиха и нови джанти""Тунинговаха VW- сложиха му нови джанти"На кой му дреме .....И защо на половината новини пише примерно 5 коментара влизаш и гледаш - те 3
  • #2
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Звука на Гоуфа е като на нафтова печка.Тея от Фолк с Ваген са почнали да правят и бензиновите им двигатели да звучат, като дизели. Думи нямам! Слушайте на клипа как звучи този кошник!
  • #1
    17 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Бърза т0алетна!