IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-нелепите автомобилни имена

Някой сериозно се е пошегувал, когато е кръщавал тези автомобили

Името на даден автомобил предизвиква определени асоциации у хората, така че маркетолозите на големите производители трябва да бъдат оригиниални при избора са. Има обаче редица случаи, в които това се оказва пълен провал. Ето някои от най-фрапиращите примери.


12-те автомобила с най-нелепи имена (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Сикем Сени Макларън ( преди 4 години )
    Автомобилите с традиции може и да имат буквено цифрени обозначения но явно нямат лостче за мигачи,или *** вътре не могат от толкова букви и цифри да намерят обозначението
  • #11
    23 rate up comment 3 rate down comment
    ДДТ ( преди 5 години )
    Като цяло материала с елементи на разсъждение е доста посредствен. Какво значение има името за вида на колата?! Да не би всеки Божидар да прилича на някакъв подарък от Бога? Или Димитър да е непременно земеделец? Стефан да разнася венци и пр.? Хората без фантазии ще продължат да сменят номерата на разни пежа,мерцедеси и беемвета. Останалите ще внасят повечко разнообразие и цвят в света на четирите колела.
  • #10
    16 rate up comment 4 rate down comment
    хало ( преди 5 години )
    фолксваген пасатор нисан кашляй сеат аптека хюндай салата мини копър
  • #9
    23 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    'Шкода Карък, Рено Каджар, Талисман, Колеос, Нисан Джука, Къшкъш." Рено Таласъм, Шкода Остави я, Дачия Задръстер, Рено Инфлуенца, Тойота Мензис, Тойота Ориз, Тойота ***, Кия Цедка, Опел Краста, Форд Фикус, Форд Куха, ФВ Тиган, Сеат Ебиса, Ситроен Ц-многозле, Фиат Тъпо.
  • #8
    15 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Аз съм фен на Тойота, но преди 30 години те тъкмо са се преориентирали от производство на ориз към коли.
  • #7
    20 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ширпотребата не може да има смислени абревиатури защото между различните генерации от тези коли няма никаква приемственост, правят се да угаждат на масовия вкус в момента, и след 5 години са демоде. В една Корола отпреди 30 години няма да намериш общи елементи с днешната, а в едно 40-годишно БМВ пак имаш двоен бъбрек, сгъвката Хофмайстер Кинк и т.н.
  • #6
    27 rate up comment 19 rate down comment
    1 ( преди 5 години )
    Бенц, BMW и Ауди имат най-смислени абревиатури на моделите си. Останалите измислят само щуротии.
  • #5
    14 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Шкода Карък, Рено Каджар, Талисман, Колеос, Нисан Джука, Къшкъш.
  • #4
    22 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Автомобилните производители с традиции си имат буквено-цифрова номенклатура за именуване на моделите, а легенчетата все са с някакви весели имена които да се харесват на жени и обратяги.
  • #3
    15 rate up comment 7 rate down comment
    111 ( преди 5 години )
    На мен най-нелепи са ми моделите на КИА и Фолксваген:CEE'D - CEE (European Economic Community, а ED-то означава EUROPEAN DESIGN), кавичката е поставена за красота.Фолксважен избухват с модели с имена на животни: Лисица и Вълк (за един и същ модел!?), Бръмбар и Пойнтер.Хонда с техните Джаз, Сувалка и Грация.