IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot 2008 го чакат огромни промени

Кросоувърът ще получи нови двигатели и различен дизайн

Peugeot 2008 го чакат огромни промени

Следващото поколение на Peugeot 2008 трябва да бъде представено догодина, като по информация на британското издание Auto Express, кросоувърът ще претърпи съществени изменения в сравнение със сегашния модел (на снимките).

Peugeot 2008 го чакат огромни промени

Преди всичко, новото 2008 ще бъде изградено на модулната платформа CMP, разработена за автомобили с по-малки размери. Първият модел на нея ще е новото Peugeot 208, което ще бъде представено на автосалона в Женева през пролетта на 2019 г. След него ще излезе и следващата генерация на 2008.

Заради новото шаси кросоувърът ще порасне на размери – най-вече на дължина, но същевременно ще тежи по-малко. Според информацията разликата в теглото между двете поколения на кросоувъра ще бъде поне 40 кг.

Автомобилът ще се предлага с няколко задвижващи агрегата – 1,2-литров бензинов с 85 или 130 к.с., както и с 1,5-литров дизел. По-ниските нива на оборудване ще разчитат на 6-степенна механична скоростна кутия, а за по-високите ще се предлага и автомат с 8 предавки. На по-късен етап ще излязат две хибридни версии, както и изцяло електрическа модификация с пробег от 450 км

Peugeot 2008 го чакат огромни промени

Кросоувърът ще получи напълно нова брони и светлини. Очаква се височината на автомобила също да се увеличи, като това ще доведе до повече пространство в салона. Там ще бъде поставен новият виртуален приборен панел i-Cockpit, както и по-скъпи и по-качествени материали.

Сники: Carscoops
 

Тагове: peugeot 2008
0 от 500