IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Моделите на Volvo с 4х4 ще приличат на BMW

С настройките на шведските коли ще се заеме ателието Polestar

Моделите на Volvo с 4х4 ще приличат на BMW

Ателието Polestar, което наскоро беше отделена като самостоятелна марка, продължава да се занимава с настройките на автомобилите на Volvo. Сега шведите анонсираха специална програма за обновяване на софтуера на трансмисията на колите на Volvo със задвижване 4х4, която е насочена към задното предаване.

Моделите на Volvo с 4х4 ще приличат на BMW

Идеята е новата програма на управляващата електроника да предава по-голям въртящ момент на задната ос, като по този начин осигури на водача повече емоции и удоволствие от шофирането. Аналогичен подход използва BMW в своите модели със задвижване xDrive. Освен това, новият софтуер на Polestar ще подобри реакцията на педала на газта и ще оптимиира смяната на предавките.

Новите функции обаче няма да бъдат достъпни по всяко време. Те ще се активират, само когато електронната система работи в режим Dynamic или когато шофьорът изключи системата а стабилизация. Освен това технологията ще бъде достъпна само за част от моделите на на Volvo.

Например, при хибридните версии на шведите системата няма да може да се използа, тъй като задната ос се задвижва от електромотор. Освен това технологията на Polestar не става и за моделите на Volvo, построени на стара платформа. Това означава, че тя ще е достъпна единствено за кросоувъра XC40, катто и за автомобилите от семействата 60 и 90.

Препрограмирането на софтуера ще се предлага от началото на 2019 г., като засега е известна цената му във Великобритания – 830 паунда.

Снимка: Volvo

 

Тагове: volvo polestar
0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    ези същите GEELY, който преди 10 години на изложение показваха менте Ролс Ройс сега ви предлагат менте на Волво :)
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    ти в китайски автомобил качвал ли си се
  • #2
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Абе те и на други измислени фирми като Xiaomi, Huawei и TCL/Alcatel/BlackBerry се подиграваха, пък изритаха Sony Ericsson и NOKIA от пазара нали. Същите тези китайци, които стоят зад Волво са и най-големия частен акционер в Мерцедес
  • #1
    9 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    какъв шведски производител е волво китайска марка сглобявана в щатите щяла да се конк уриниране с бмв те да направят поне един двигател с повече от 4 цилиндъра да го разположат надлъжно и след това да ходят да се сравняват с бмв тия съвсем си повярваха скоро ще тръгнат да сравняват и с порше и ферари е няма ткава измислена фирма