IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дизелови Mercedes и Porsche получиха забрана в Швейцария

Миниванът Vito, както и кросоувърите Macan и Cayenne не отговарят на екостандартите

Дизелови Mercedes и Porsche получиха забрана в Швейцария

Властите в Швейцария издадоха забрана за продажбата и регистрацията в страната на минивана Mercedes-Benz Vito, както и на двата кросоувъра на Porsche – Macan и Cayenne, който са оборудвани с дизелови мотори, съобщава местната пътна агенция Astra.

Дизелови Mercedes и Porsche получиха забрана в Швейцария

Причината е, че двигателите на тези три модела не отговарят на екологичните стандарти. Забраната е факт от 17 август, но не се отнася за вече регистрирани автомобили от трите модела. Все пак те ще трябва да посетяг сервизите на двете марки, където да бъде препрограмиран софтуера на дизеловите им агрегати.

При Mercedes-Benz Vito забраната се отнася за версията 1,6-литров дизелов мотор, а при Porsche Macan проблемът е открит в 3,0-литровия дизел. По-големият SUV на щутгартци – Cayenne, на свой ред ще пострада заради 4,2-литровия си двигатев с тежко гориво.

От Daimler спряха износа на Mercedes-Benz Vito още през май, когато в Германия бе проведена сервизна акция на модела. Засега неците са продали само 24 бройки от минивана в Швейцария, като всички те трябва да посетят сервизите на марката.

При кросоувърите на Porsche проблемът беше открит още през април, като полицията арестува шефа на отдела за разработки на дизелови двигатели Йорг Кернер, който е заподозрян в участие във фалишификацията на данните за вредните емисии, отделяни от моторите. Наложи се над 22 000 бройки от Cayenne с 3,0-литровия дизели да посетят сервизите за препрограмиране на софтуера на двигателите.

Снимка: Porsche

 

0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    1.6 дизела използван при Мерцедес е от рено!
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Ра$$$ово Ломско ( преди 5 години )
    Е не бе, - те германците ще стоят цел ден там, тебе да чакат...па и Швейцария познаваш.. колегата fqw правилно те е оценил!!
  • #7
    3 rate up comment 7 rate down comment
    МОШЕНИЦИ френски! ( преди 5 години )
    "При Mercedes-Benz Vito забраната се отнася за версията 1,6-литров дизелов мотор" - разбира се отново и отново *** взет от рено!Хак да им е на Мерцедес, че въобще имат нещо общо с такива пропадняци!!
  • #6
    9 rate up comment 8 rate down comment
    fqw ( преди 5 години )
    До този ***, който е писал, че в Швейцария не карат дизели - хахахахахаах.
  • #5
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    МОШЕНИЦИ германски!
  • #4
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    няма лошо скоро властите ще забранят и на кравичките да не пръцкат
  • #3
    15 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    В Швайц и без това много, много дизели и без това не карат. Хората там са умни и никога не са се доверявали на канцерогенници. Карат ги само немските емигранти, нашенци и шиптъри, т.е. утайките на обществото им. В последно време много германци се навъдиха. Явно политиката на Изперкел не ги кефи и бягат от к0-чи-ната Германия, която скоро ще стане мюсюлманска държава. Преди месеци бях на Александърплатц в Берлин (това е пъпа на Берлин за тези, които не знаят) и немска реч не успях да чуя.
  • #2
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Афенди ( преди 5 години )
    Много бяга брат.
  • #1
    22 rate up comment 13 rate down comment
    Might ( преди 5 години )
    Добре де, защо просто не се забрани производството на коли от категория Б с дизелови агрегати.- На всички им е ясно, че дизела причинава рак- Високи емисии- и реално не е толкова икономичен, за колко се предлага.За пари ли е вскичко и ако да, колко пък да е разликата в печалбата между бензинова и дизелова кола за производителя ? Селянията в БГ няма смисъл да се говори, слагаш чип, махаш ДПФ и тровиш народа.