IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск потвърди за парите от Саудитска Арабия

Новите му партньори от 2 години искали той да свали Tesla от борсата

Мъск потвърди за парите от Саудитска Арабия

Предположенията, че главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск може да използва финансиране от Саудитска Арабия, за да свали компанията от фондовата борса, ще се окажат точни, след като самият той ги потвърди.

Мъск потвърди за парите от Саудитска Арабия

Мъск изненада всички с твърдението, че планира да изтегли Tesla от фондовия пазар и да изкупи акциите на цена от 420 долара на бройка, като допълни, че парите за това са осигурени. В началото на тази седмица Мъск разкри, че партньорите му от Саудитска Арабия – Държавният инвестиционен фонд на страната (PIF).

Той дори разкри, че саудитците го убеждавали от 2 години да предприеме това действие, като са му обещали подкрепа, след като той свали компанията от борсата. Мъск обяснява интереса на саудитските инвеститори към електромобилите и компанията му с нуждата да „диверсифицират инвестициите извън петрола”.

Той обяви, че последната му среща с представител на PIF е била на 31 юли и след нея „не е имало съмнения, че може да бъде постигната сделка със саудитския фонд и остава само процедурата да бъде стартирана”.

Затова и той е използвал фразата, че „финансирането е осигурено”, когято написа в Twitter, че планира да свали Tesla от борсата.

Според него, нужните за това пари ще са много по-малко от 70-те милиарда долара, които се появиха в медиите. Причината за това е, че фондът няма да изкупи всички акции, а само тези на акционерите, които не искат да останат с компанията, когато тя вече няма да се търгува на борсата.

Тагове: tesla
0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Голата истина ( преди 5 години )
    Помните ли 2008?тогава петрола стигна 150$ и по всички медии ни обясняваха че ще стигне за 30г.10 вече минаха.Цената падна доста но запасите също.Разследване на ББС от 2010 показа че страните от залива с 40-50% са завишили реалните си резерви.Петрола свършва и С.Арабия ще е първата нацяло източена.Дали Тесла си струва парите е доста спорно,но че нефта вече го няма е ясно като бял ден.
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 5 години )
    Петролните шейхове отдавна инвестират парите от петрола в различни бизнеси. Напълно логично е да се насочат към ел. колите защото това е бъдещето. Надали целта е да убият Тесла, защото ел коли правят почти всички големи в автоиндустрията а тях няма как да ги убият. Освен това новите еконорми просто принуждават автомобилните компании да развиват ел колите.
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    има една погодорка акорсипкамъче в обувката на някого непременно ще те изхвърлят от обувката естественно че петролните гиганти ще бухнат едни петродолари и ще се приключи с авантюрата електромобили а и като му дойде времето ще продват електрички на изгубени еко пазари
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Индийците на крака ходиха да му се молят да отворят следващия завод в Индия.
  • #5
    6 rate up comment 1 rate down comment
    До тинята ( преди 5 години )
    Ко стана веееее, нали пишеше, че Тесла трябвало да съберат $70 милиарда?Толкова си хамав, че край няма твоето.В предната статия едни глупости ръсеше, а сега други.
  • #4
    3 rate up comment 13 rate down comment
    45 ( преди 5 години )
    Балонаджията явно видя ,че работата отива към баба си..Еуроджендърите още чакат мега гига супер фабриката ...за илюзии..:)Уникална пародия.Тоя продукт да го забранят съвсем,Там у Тексас нека дирят некой да го купи.А квакащите защитници първо ги искаме под строй с купени тесли..па тогава да квакат.Визионере мой..Мъско Господ мухаххахахха......
  • #3
    5 rate up comment 14 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Апропо, да попитам - после Илончо изритват ли го? Щото сега туитовете му водят до някакви позитиви на борсата, но когато не е листвана ще трябва да прави коли... а това той не го може, добър е само в ментросването :)Изглежда ще опита да си осребри и той част от акциите и да се чупи от компанията преди да е потънала съвсем - все пак той на-добре знае колко надуване го надува тоя балон... ама надали ще има кой да купува толкова...
  • #2
    6 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тея колите им се разпадат като завали малко дъжд и почват да им падат броните.арабите да не са луди..
  • #1
    5 rate up comment 21 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Да... виждам ги просто как саудитците вадят 30-40 милиарда, за да изкупят "свободните" акции от борсата. Те такава глупост още никой не е правил. И то на фона на последния отчет на компанията за пореден близо 1 милиард загуби.