IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia готви революция в автомобилния звук

Съвсем скоро в колата ще може едновременно да се слушат различни музики, без да се използват слушалки

Kia готви революция в автомобилния звук

Представете си семеен автомобил, в който бащата иска да слуша радио или някакво по-тежка музика, а децата на задната седалка настояват да им се пусне приказка. За да се постигне нещо такова, се налага да се ползват устройства със слушалки, но това е на път да се промени.

Kia готви революция в автомобилния звук

Корейският производител Kia обяви, че е готова да доразвие технологията Separated Sound Zone (SSZ), с чиято помощ ще се образуват разделени звукови зони. Така аудиосистемата на автомобила ще може да възпроизвежда една музика в предната част и съвсем различна в задната.

Системата работи на принципа на модерните слушалки с активно подтискане на шума, където микрофон имерва нивото на външния звуков сигнал. Той се преобразува във радио-вълна на определена честота и се предава на колоните. По този начин се неутрализира шума, който трябва да се чува на същата тази честота.



В автомобила това става по-трудно, тъй като системата трябва да спира или увеличава честотите във всяка зона, както и напълно да изравнява тяхното влияние една върху друга. От Kia твърдят, че тази технология като цяло ще намали шумовете от пътя, от изпускателната система и от вятъра, като това няма да попречи на водача да чува указанията на навигационната система.

За развитие на технологията Кia отново ще използва помощта на компанията Samsung Electronics, с която започнаха работа върху SSZ през 2014 г. Първите коли с новата система ще излязат на пазара до 2 години.

Снимка и видео: Kia
 

Тагове: kia separated sound zone
0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    ДО> StrikerЛексъс от кого са крали - от Тойота ли ?:) :) :)
  • #3
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Г.лупости на търкалета.Същата п.ростотия като двузоновия, петзоновия, 10зоновия климатроник.
  • #2
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Значи на Фиат, Пежо, Ситроен и английските бангии са им виновни гадните немци, че продават като ненормални с всякакви маркетингови (и не само) трикове, а на корейчетата никой не им пречи да си чупят рекордите по произведени (продадени) коли всяко тримесечие. Браво, показахте им как се прави бизнес.
  • #1
    15 rate up comment 3 rate down comment
    sf ( преди 5 години )
    Адмирации за корейците, които се сетиха на време да спрат да копират технологии от Германия и Япония и да мислят те такива. Това сториха и Самсунг и се оказа, че да реинвестираш 50% от печалбата ти в нови разработки, може да е в пъти по-доходоносно от това да даваш 0% и да правиш лоши реплики на коли.Браво на Хюндай/КИА!