IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автомобилен курорт отваря в Англия

На територията на бивша база на ВВС ще бъда построени хотел, басейни и писта

Автомобилен курорт отваря в Англия

Любопитна идея ще се опита да осъществие един от водещите британски дизайнери Декстър Морън, който е и голям фен на автомобилите. Той има намерение да отвори „автомобилен” курорт на територията на бивша база на ВВС на Великобритания до град Бристън, съобщава Motor1.

Автомобилен курорт отваря в Англия

Планът на Морън включва построяването на хотел с 344 стаи, който ще разполага с ресторант, бар, фитнес.център, няколко басейна и вътрешен двор. Четвъртият етаж на сградата ще бъде предназначен за различни изложби – най-вече на автомобилна тематика, а постоянните гости ще получил достъп до състезатлното трасе Bicester Heritage.

Директорът на пистата – Дан Хеогеън, поддържа идеята, като смята, че по този начин ще бъда привлечени голям брой фенове на автомобилите от Великобритания. На територията на курорта те ще получат пълен комплекс услуги – от развлечение и почивка до участие в бизнес-срещи.

Трябва да се отбележи, че това няма да е първата изоставена авиобаза на Острова, която ще се използва за писта. Властите още преди години позволиха военното летище Дансфолд да бъде превърнато в състезатено трасе с цялата инфраструкура около него. На тази писта се снима автомобилното шоу Top Gear, като до нея се намират 1800 къщи.

Снимки: Motor1

0 от 500