IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хиперколата на Toyota ще струва над 1 млн. долара

Бъдещият спортен модел ще получи и състезателна версия

Хиперколата на Toyota ще струва над 1 млн. долара

Бъдещият спортен модел на Toyota, който се разработка от подразделението Gazoo Racing, ще бъде истинска хиперкола – не само като мощност, която ще превишава 1000 к.с., но и като цена. Това разкри шефът на японската марка за Австралия – Орландо Родригес, пред изданието Motoring.

Хиперколата на Toyota ще струва над 1 млн. долара

От думите му става ясно, че автомобилът, чието серийно производство ще стартира през 2020 г., ще струва над 1 млн. щатски долара. Засета от Toyota не разкриват на кои пазари ще се предлага хиперколата, както и какви характеристики ще притежава.

Все пак от Gazoo Racing потвърдиха, че подготвят серийна версия на бъдещия автомобил, в чиято основа е концептуалният вариант на модела - GR Super Sport Concept. Очаква се машината да получи изцяло карбонова конструкция и хибриден агрегат. В неговата основа ще бъде битурбо V6 мотор с обем 2,4 литра.

Хиперколата на Toyota ще струва над 1 млн. долара

Освен „гражданска” версия на хиперколата си японците работят и върху състезателна модификация, която също трябва да бъде напълно готова през 2020 г. Тя ще участва в световните серии за издържливост.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota gazoo racing
0 от 500