IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Работниците на Ford вече носят външни "скелети"

Роботизираните костюми носят товари и улесняват по-тежките задачи

Работниците на Ford вече носят външни

Ford въвежда роботизирани екзоскелети за работниците във всичките си фабрики, след като изпитанията в Мичиган преминаха успешно. Разработени съвместно с Ekso Bionics, те улесняват значително работата на хората и ги предпазват от умора и претоварвания.

Работниците на Ford вече носят външни

За момента всъщност това не са пълни екзоскелети, а само частични костюми, които дублират някои функции на ръцете и осигуряват опора на горната част от тялото. "Сглобяването на автомобили е тежък физически труд", обясни Брюс Хетъл, вицепрезидент на Ford по производството. "Ние сме загрижени за работниците си и искаме да ги улесним да си изпълняват задачите с минимум умора и претоварване".

Работниците на Ford вече носят външни

Електрическият костюм може самостоятелно да поема тежести до 2.5 до 7.5 килограма. Възможностите му са народно ограничени, за да остане лек и удобен за носене. Според работниците, които участваха в изпитателния цикъл в заводите в Уейн и Флет Рок, щата Мичиган, машинарията всъщност била доста полезна. Те твърдят, че екзоскелетът бил особено полезен при работа с вдигнати ръце, примерно завъртане на болтове под автомобила.

От Ford настояват, че от 2005 до днес инцидентите в заводите им са намалели със 75% и в момента те имат един от най-ниските проценти злополуки в индустрията.


Тагове: ford
0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    ... ( преди 5 години )
    И като роботите осъзнаят, че не им трябваме ще гледаме на живо филма Терминатор.Да ви светна само, че ако интегрира изкуственият интелект на Гугъл в блокчейн технология и сме до там!И това е напълно възможно да се случи до 10 години!Иначе съм ЗА да се улесняват работниците и да им е по-леко. А относно робовладелците - докато продължавате да пазарите в Била, Кауфланд и т.н. - сами ще се вкарвате в робство. Но темата е за новите екстри от Форд.Браво на тях!
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Цахал ( преди 5 години )
    Като ги усъвършенстват ще пригодят за армията.
  • #3
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Скоро ще ги усъвършенстват още повече тия скелети като премахнат мрънкащата за заплати месеста вътрешност...
  • #2
    19 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Няма угодия! Щом иска някой да направи нещо полезно - "Мечтата на всеки робовладелец- неуморима армия от слуги." Има, и винаги ще има професии, където не е възможно да се работи на фотьойл! Хората се опитват да модернизират и да не претоварват работниците си, като за сметка на това никъде не се споменава, че ще им вдигнат работното време. Важното е да се мрънка за всичко! *** затова е на това дередже! Никой никого не задължава да работи където и да е!За какви робовладелци и робство говориш
  • #1
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "Ние сме загрижени за работниците си и искаме да ги улесним да си изпълняват задачите с минимум умора и претоварване". Мечтата на всеки робовладелец- неуморима армия от слуги.