IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Семейството на Стив Маккуин съди Ferrari

Италианците пуснали без разрешение модел с името на актьора

Семейството на Стив Маккуин съди Ferrari

Семейството на холивудската легенда Стив Маккуин съди Ferrari за това, че италианската компания е използвала името на актьора без разрешение. Става въпрос за един от специалните модели на Скудерията, представени на салона в Париж през 2016, с които италианците отбелязаха 70-ата годишнина на марката.

Семейството на Стив Маккуин съди Ferrari

Ferrari California T получи названието The McQueen, но се оказа, че компанията не е получила разрешение за това.

Синът на Стив Маккуин – Чадуик, е завел делото на 30 юли във Върховния съд в Лос Анжелис, като стойността на иска е 2 милиона долара плюс допълнителни щети. Той твърди, че от Ferrari са използвали името на баща му на сайта на компанията, в социалните медии и в рекламна брошура за специалните модели.

Интересното е, че след първоначалното оплакване от страна на семейството на Маккуин, от Ferrari са променили името на модела от the McQueen на The Actor, но компанията е продължила да използва реклама, в която се обяснява, че Стив е притежавал Ferrari 250GT Berlinetta, подарък от съпругата му.

Семейството на Стив Маккуин съди Ferrari

И това далеч не е цялата предистория на делото. През 2011 година Чадуик е бил на посещение във фабриката на Ferrari в Маранело и е обсъждал с шефовете на компанията възможността Скудерията да създаде специален модел, който да носи името на Стив Маккуин.

Но уговорката е била, че семейство Маккуин ще запази правото да одобри модела, както и да участва в създаването и развитието му. И през 2017 Чадуик и семейството му останали неприятно изненадани, когато разбрали, че Ferrari вече предлага такъв модел, но без тяхно участие и разрешение. Което и е довело до делото.

Тагове: ferrari
0 от 500