IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

"Американското" Ferrari отива на търг

Очаква се моделът 375 America Vignale да бъде продаден за 5 млн. долара

Ferrari 375 America Vignale отдавна вече не е просто автомобил, а доста добра инвестиция. При това много красива и елегантна. Сега един такъв модел ще бъде продаден на търг, а цената му не е по джоба на всеки.



През 1954 г., за разглезената  американска клиентела, Ferrari произвежда само 12 бройки от тези купета. Основа за тях става европейският спортен автомобил 250 GT, като мощността на 4,5-литровия V12 двигател е увеличена до 400 коня, а салонът наситен с допълнително оборудване за повече комфорт.

Освен мизерния тираж, автомобилите от серията се различават помежду си, защото, както в доброто предвоенно време, каросериите за тях се правят в различни ателиета. По отношение на този образец с номер на шасито 0327 AL, тя е изработена от Vignale (още преди италианското ателие да бъде купено от Ford). Това Ferrari е звездата на автомобилното изложение в Женева през 1954 г.



Първият собственик на великолепния двуцветен автомобил (бордо, съчетан със сив металик) е роденият в Уисконсин, щата Милуоки, милионер Робърт Си Уилки, собственик на състезателния отбор Leader Cards от Индикар. По-късно колата преминава през ръцете на няколко изтъкнати колекционери, сред които прочутата колекция "Блекхоук" и вносителя на Ferrari в САЩ Фриц Кройманс, като освен това участва във всевъзможни конкурси за красота.



Приблизителната цена на напълно обновеното Ferrari 375 America Vignale варира от 3,5 до 5 милиона долара. Дали автомобилът ще бъде продаден за определената сума или за повече, ще стане ясно на 24 август по време на търга в град Монтерей, щата Калифорния.

Снимки: Ferrari

0 от 500