IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хванаха шефа на НАСКАР да кара пиян

Брайън Франс прекара една нощ в ареста, от вчера излезе в отпуск

Хванаха шефа на НАСКАР да кара пиян

Главният изпълнителен директор на автомобилния шампионат НАСКАР Брайън Франс успя да засенчи в неделя вечер първата победа на изгряващата звезда Чейс Елиът на „Уоткинс Глен”, след като се озова в ареста.

Хванаха шефа на НАСКАР да кара пиян

Полицията потвърди, че Франс не е спрял на стоп, а след това е бил арестуван, след като се е оказало, че кара след употреба на алкохол и в колата му са намерени опиати, в случая оксикодон. Шефът на НАСКАР е пренощувал в полицията в Хамптънс и в понеделник сутрин е бил освободен.

56-годишният Брайън Франс е внук на основателя на НАСКАР Уилям Франс и син на Бли Франс-младши, но кариерата му начело на спорта в последните години може да се събере в едно изречение: поредица от разочарования.

Брайън успя да вбеси феновете в края на 2017 година, когато се появи неадекватен на церемонията на награждаването на шампиона Мартин Трюъкс-младши. След това той връчи купата на Мартин за около 3 секунди, дори не му стисна ръката и изчезна зад кулисите, унищожавайки най-тържествения момент за цялата вечер.

Отделно от това при ръководството на Брайън, който е и президент на спорта, НАСКАР записва най-сериозния срив в тв гледаемостта на състезанията, както и впечатляващ спад на приходите от зрители на пистите. За една година тв рейтингите на състезанията в САЩ са спаднали с 20% до средно 4,1 милиона зрители на старт, а приходите от зрители на пистите са намалели средно с почти 15 процента за последната една година.

Вчера от НАСКАР обявиха, че Брайн си взима почивка и е много вероятно той изобщо да не се завърне на поста, който заема от 2003 година.

0 от 500