IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Турчин продаде една и съща кола 80 пъти и избяга с 10 млн. долара

Полицията задържа мошеника след продължило близо година издирване

Турчин продаде една и съща кола 80 пъти и избяга с 10 млн. долара

Турската полиция арестува мошеник, който се изхитрил да продава едини същ автомобил десетки пъти и в крайна сметка изкарал близо 10 млн. долара. При това до момента са известни само част от жертвите на предприемчивия крадец, съобщаа Hurriyet Failly News.

Турчин продаде една и съща кола 80 пъти и избяга с 10 млн. долара

Мошеникът е действал в южната провинция Хатай, където работил като учител. Той публикувал обява, че с помощта на автомобилен дилър е получил достъп до разпродажба на конфискувани от правителството автомобили и е закупил част от тях с отстъпка от 5000 долара. След това мъжът пуснат колите за продажба на атрактивни цени.

Една от жертвите била до такава степен привлечена от автомобилите, че превела милион турски лири (около 200 000 долара), за да купи 23 коли. След получаването на парите учителят изчезнал и бил заловен едва 10 месеца по-късно. Тогава започнала да се разплита и цялата история.

След публикуване на снимка на мошеника, в полицията се обадили много хора, които били излъгани по същия начин. Мъжът събрал 50 млн. лири (9,8 млн. долара) и се скрил. Вероятно сумата е още по-голяма, тъй като според органите на реда част от излъганите все още не са се обадили. Мошеникът е в ареста, като го очаква затвор и конфискация на имуществото.

Снимка: Fiat

0 от 500
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Фиата има италиански номер!!!!!Журналисти.....кво да ги правиш, запълват материала с някаква снимка!!!!
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тук хора крадът по стотици милиони на година и нито ги арестуват нито ги конфискуват.
  • #2
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Всичко хубаво, само не разбирам какво прави тази снимка на Фиат от Италия в тази статия и какво общо има?
  • #1
    7 rate up comment 14 rate down comment
    аз ( преди 5 години )
    този не е турчин, а наследник на еничари от български произход. Само лице с чиста българска кръв и гени, може да направи толкова успешна измама и после да се остави да бъде заловен... Карък български...