IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първото Ferrari F50 се продава

Автомобилът има пробег от едва 2253 км

Първото Ferrari F50 се продава

Автокъщата за екзотични автомобили Autosports Designs обяви за продан първото произведено Ferrari F50. Екземплярът е представен официално за пръв път на изложението в Женева през 1995 г., а година по-рано автомобилът е участвал в тестове на „Фиорано“.

Първото Ferrari F50 се продава

Спортната кола с номер на шасито 99999 е напълно функционална и има пробег от 2253 км. Конкретното F50 е било управлявано и по улиците на Маранело от Дарио Бенуци, Ники Лауда, Герхард Бергер и Жан Алези. Автомобилът е бил използван и като модел за създаване на умалени играчки от Burago, Maisto, Tamiya и Revell, както и за снимки в над 100 списания и автомобилна литература.

Първото произведено Ferrari F50 се продава

По-късно продаваното Ferrari е реставрирано и продадено на колекционера Жак Сватерс. През 2007 г. колата е продадена на човек от западното крайбрежие на САЩ, а след това с нея се сдобива и сегашния й собственик.

Бъдещият притежател на специалното F50 ще получи сертификат Ferrari Classiche, документи за достоверност на екземпляра, както и допълнителни аксесоари. Освен това автомобилът е минал и пълно техническо обслужване.

Първото произведено Ferrari F50 се продава

Засега не е ясна исканата цена за задвижваното от 4.7-литровия V12 двигател с 520 к.с. Ferrari, но се предполага, че тя може да надхвърли 2 млн. долара.

Снимки: Autosport Designs

0 от 500