IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ще прави и R-версии на моделите си на ток

Идеята се обсъжда от спортното подразделение на марката

Volkswagen ще прави и R-версии на моделите си на ток

Спортното подразделение на Volkswagen разглежда възможността за пускането на пазара на R-версия на бъдещите електромобили на марката. Тя ще бъде построена на базата на модел от бъдещото семейство i.D., като ще се избира между хечбека I.D. и кросоувъра I.D. Crozz, разкри пред Autocar шефът на Volkswagen R - Йост Капито.

Volkswagen ще прави и R-версии на моделите си на ток

„Ако пуснем R-версия на електромобил, то това трябва да бъде истински спортен автомобил, иначе всичките ни усилия ще отидат на вятъра. Засега това е само идея, но технологиите при електрически коли се развиват толкова бързо, че дори не можем да посочим конкретни срокове за подобен проект”, коментира Капито.

Пред екипа, работещ върху R-версия на електромобил, ще стои трудната задача да са намери баланс между производителността, пробега с едно зареждане и всекидневното използване. Именно тези фактори ще определят и кой точно модел от семейството I.D. да бъде използва

Една от причините спортното подразделение на марката да се насочи към електромобилите е победата на Volkswagen в изкачването на Пайкс Пийк. Електрическият прототип I.D. R премина през дългото близо 20 кмч трасе за 7 минути и 57,148 секунди, като подобри с цели 16 секунди абсолютния рекорд на състезанието.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen r
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Леберкез ( преди 5 години )
    Меринджеите им зад решетките, инженерите им некадърни да разработят модели покриващи новите еко норми... само маркетинговия отдел им остана на вагонетките да бълва ли бълва пропаганда. Но и това е тактика - те фенчетата им доказано лесно се лъжат.
  • #2
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Ти па сега ше наизлезат клоуните от афтомедия и производните им полуоли.офрени от некое село да ти обясняват за фауве докато хвърчат слюнки от мазните им кални усти.
  • #1
    6 rate up comment 6 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    ФВ първо да изкарат Ел. Модели и после да им правят "спортни" доработки. До момента всичко е в бъдеще несвършено време при тях.