IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Porsche 911 свали камуфлажа (ВИДЕО)

Разликите със сегашното поколение са сериозни

Новото Porsche 911 свали камуфлажа (ВИДЕО)

Дебютът на новото поколение на купето Porsche 911 е все по-близо. Спортната кола с индекс 992 вече не се крие от производителя, като по време на тестовете е биз никакъв камуфлаж. Свидетелството за това за снимки, публикувани в Auocar.

Новото Porsche 911 свали камуфлажа (ВИДЕО)

Новата генерация се отличава от сеташното 911 по предната броня, някои елементи от каросерията, сред които са различните въздухозаборници. Корпусите на фаровете не са променяни, но светодиоди елементи в тях са нов. В задната част светлините са обединени в един блок, като са свързани с тънка линия светодиодни елементи.

Променена е формата на капака отзад, като е поставена и нова броня. Тръчите на изпускателната система за сдвони и са приближени към централната част. Очаква се там да има активно антикрило, което ще направи автомобила по-стабилен при нисоки скорости.



Porsche 911 поколение 992 е изградено на модернизираната плагформа MMB, за която се използва алуминий и високоякостна стомана. Габаритите на модела няма да се изменят. Впрочем, същата архитектура е в основата на други два модела на марката - Cayman и Boxter.

Засега се знае, че модификацията GT3 ще побучи турбомотор с обем 3,0 литра, развиващ около 500 к.с. Porsche слага „кръст” на атосферните двигатели с обем 3,8-4,0 литра, но не е изключено все пак да бъдат пуснати имитирани серии с такив агрегати.

Сегашните версии 911 Carrera и Carrera S ще запазят своите 3,0-литрови „боксери”, като те ще бъдат с леко увеличена мощност. След 2 години Porsche ще предложи хибридна модификации с над 700 к.с., а дотогава вай-мощната версия на модела ще е Turbo S. Тя ще получи 3,8-литров мотор с около 630 коня, която ще и позволи да се конкурира с Ferrari 488 GTB.

Снимка: Autocar
 

Тагове: porsche 911 992
0 от 500