IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са градовете с най-добра инфраструктура за електромобили?

В Топ 10 влизат два холандски и три германски, но първото място е за Лондон

Кои са градовете с най-добра инфраструктура за електромобили?

Лондон е градът с най-добрата инфраструктура за електрически превозни средства, показва анализът на 89 градове, изготвен от Spotahome. Столицата на Великобритания получи най-високата оценка от 10 точки, поради факта, че са създадени най-добрите условия за използване на електрически автомобили.

Кои са градовете с най-добра инфраструктура за електромобили?

Второ и трето място в Топ 10 заемат съответно холандските градове Амстердам (9,63 точки) и  Ротердам (8,73). В десетка място са намерили три германски - Берлин (4-о място, 8,24 точки), Хамбург (5-о, 7,2 т.) и Мюнхен (9-о, 3,51 т.).

Норвежката столица Осло заема едва 6-о място с 6,82 точки, въпреки че страната е лидер в света по електромобили на глава от населението. Другите градове, които допълват класацията са: Ню Йорк (7-о място, 5,51 т.), Лисабон (8-о, 3,76 т.) и Барселона (10-о, 3,33 т.).

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Защо го няма Перник?Би трябвало да е по първите места.
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Ники ( преди 5 години )
    Ако Лондон е на първо място, то представям си другите градове.... Трагедия... Има малко в центъра а другите квартали кучетата ги яли... Смях.
  • #5
    0 rate up comment 6 rate down comment
    carpe_diem ( преди 5 години )
    София също не е лош град за електрички - бая станции има, доколкото знам, ама пак който кара такова животно, да каже.Имам съседка една леличка - бръмчи с едно Kiwi и провесва кабела от 4-ия етаж да си го зарежда в двора на блока...
  • #4
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Оня лолю първия ходил за 3 дни в Лондон и взе да го раздава много знаещ че за там не трябвали автомобили.Абе мискинин ела да живееш в Лондон и тогава дрънкай глупости. Това, че си на село и от там за сефте излизаш не те прави много знаещ. Баси като чета някой направо ми идва да заведа дело срещу производителите на контрацептиви. Много ограничени същества се ширят из нета. Честно!
  • #3
    10 rate up comment 0 rate down comment
    до първия ( преди 5 години )
    Ако си турист да, но ако живееш е съвсем друга бира. Особено пък, ако имаш семейство, трябва много да пазаруваш или имаш фирма и трябва да разнасяш материали между обектите и проверяваш работниците. Нали се сещаш, че рядко някой обект се пада точно до метро или спирка на автобус.А пробва ли да пътуваш с автобус да видиш колко е тегаво. За разглеждане е ок, но когато трябва да вършиш нещо е съвсем различно. Така, че като турист не прави генерални изводи дали трябва или не автомобил в Лондон.
  • #2
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    а на кое място е Враца?
  • #1
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ходил съм само за 3 дена в Лондон, пожелавам всеки да може да отиде, някой ден и да обикаляс обществен транспорт. Верно много е натоварено, поне на нас така ни се струва, но пък почти на всяка линия на метрото влаковете са през минута, максимум две, което е идеално.Просто автомобила си губи смисъла в такъв град.