IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ники Лауда влезе в болница във Виена

Легендата от Формула 1 прекарал тежък летен грип

Ники Лауда влезе в болница във Виена

Един от шефовете на на тима на Mercedes във Формула 1 - Ники Лауда, пропусна последните две състезания преди лятната пауза в Германия и Унгария, но едва в Будапеща медиите се заинтересуваха от състоянието на австриеца.

Ники Лауда е в интензивното, ще живее

Първоначално от тима обявиха, че трикратният световен шампион във Формула 1 е станал жертва на летен грип, като са се появили усложнения при възстановяването и лекарите са го посъветвали да си остане у дома за известно време. Говорител на Mercedes обясни, че най-вероятно Лауда ще се върне на пистата за Гран при на Белгия на „Спа” в края на август.

Но информации в австрийската преса разкриха, че състоянието на Лауда е много по-сериозно, отколкото се смяташе в началото на тази седмица. Лауда е хванал вирус по време на кратка почивка на остров Ибиза, но е успял да се прибере във Виена, макар и в лошо здравословно състояние, след което е бил приет по спешност в болница, като от края на юли е в интензивното отделение.

Лауда е сред рисковите пациенти, тъй като летният грип атакува имунната система, а Ники има проблеми с работата на бъбреците.

Според непотвърдена информация, Лауда е прекарал вече 12 дни в болницата и е „почти напълно възстановен, като няма никакви усложнения в работата на сърцето и бъбреците му”.

Приятел на Лауда заяви пред австрийски вестник, че лекарите са препоръчали на бившия пилот да „спре да си играе със здравето си и да намали служебните си ангажименти”.

0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Pesho ( преди 5 години )
    За съжаление "новината" е доста стара и последната информация е, че изобщо не се е възстановил, а дори се е наложила трансплантация на бял дроб и животът му е в опасност. Дано да се пребори!
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    някой ( преди 5 години )
    Млезе ли - тия редактори тука нямат едина статиая без грешка :D :D :D :D :D уникални !