IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes забранява препродажбите на Project One

Спекулантите търсят почти двойна цена на хиперавтомобила

Mercedes забранява препродажбите на Project One

Mercedes възнамерява да наложи сериозни ограничения относно евентуални препродажби и спекулативни сделки с бъдещия топ модел на марката – Project One. Хиперавтомобилът ще се задвижва от хибридна система, идваща от болидите на компанията във Формула 1, като първите доставки за клиентите ще са факт в началото на 2019 г.

Mercedes ще ограничава препродажбите на Project One

Производствената серия е от 275 коли, като всички те са разпродадени на зелено, а цената на всеки един автомобил е 2,7 милиона долара.

Списание auto motor und sport обаче изнесе информация, според която първите собственици на Project One ще бъдат лишени от възможността да реализират бърза препродажба, а с нея и солидна печалба от редкия автомобил.

Тези ограничения ще бъдат включени в договора за покупката на всеки Project One, а Mercedes ще следи пазара, за да няма изкушени клиенти, точно както Aston Martin забранява на клиентите си да препродават квотите си са хипермодела Valkyrie. Подобна битка води и Ford срещу спекулантите, сложили ръка на GT, а в Porsche лансираха 911 GT3 Touring, за да ограничат лудостта, обхванала препродажбите на 911 R.

Mercedes ще ограничава препродажбите на Project One

Естествено, мерките на Mercedes няма да спрат тези, които искат бързо да реализират печалба от своя Project One. Още в края на миналата година в различни специализирани сайтове започнаха да се появяват обяви за Project One, но на почти двойна цена – вече излязоха две обявления за по 5,2 милиона долара и доставка юни догодина.

Project One се задвижва от дериват на шампионския 1,6-литров V6 мотор от болида на Люис Хамилтън от 2015 г., като бензиновият двигател работи с 4 електромотора и общата им мощност е между 1000 и 1100 конски сили. Бензиновият двигател ще се развърта до 11 000 об/мин и системата ще работи с 8-степенен автоматик.

От AMG обещават ресурс от 50 000 км на мотора, след което ще трябва сериозна ревизия.

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    С тази забрана вдигат още повече цената му на черния пазар. Спекулантите потриват доволно ръце.
  • #7
    6 rate up comment 3 rate down comment
    До анонимния ( преди 5 години )
    Мерцедес били нямали сериен автомобил на нивото на ферари и порше...как да нямат??? Като почнеш SL65amg, SLS, SLR, GTта дори Ц63 АМГS65AMG е мисля че даже по добре от Панамерата и т.н.по скоро порше нямат конглокент на Гкласата 6.5 АМГ ;)
  • #6
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Компетенцията ( преди 5 години )
    Тази кола 50 хил км няма да ги направи,поне не и в близките 20г +.Това не е кола с която да пътувате Перник - София всеки ден.Повечето хипер коли са на мижави километри.Тя не просто "става за писта" ами изцяло е насочена да се движи по писта
  • #5
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Турист ( преди 5 години )
    Има луди които го искат тоя кошник тва Теслата модел Ес ще го пръсне на 400м по устав!
  • #4
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Става, за пистата. А максимален пробег 50К как ти се струва, става ли. Същото важи и за всички коли с малък двигател, турбина и висока мощност - резултата е компромис в живота на двигателя. Такива са повечето модерни бензинови двигатели. А тези коли ще дойдат в БГ на 300 000км.
  • #3
    6 rate up comment 9 rate down comment
    младен ( преди 5 години )
    " 1,6-литров V6 мотор от болида на....като бензиновият двигател работи с 4 електромотора и общата им мощност е между 1000 и 1100 конски сили."Викате електричеството не става а!!!
  • #2
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Мечтай си такива коли да дойдат като "нов фнос". Тука идват само 15-20 годишни "чисти дизели" на баба Шмеркел дето Буда престъпника и се върти около полите.
  • #1
    11 rate up comment 4 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Значи в БГ ще дойде с леко забавяне от около 2-3 месеца. За толкова ще измислят как да го докарат тук като "нофнос" без да разбере Бенц...