IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel загатна новото си лице (ВИДЕО)

Прототипът GT X Experimental показва дизайна на следващата Corsa

Opel загатна новото си лице (ВИДЕО)

Германският производител Opel показа част от прототип с името GT X Experimental, чиято цел е да представи новата дизайнерска концепция на марката. Машината трябва да се превърне в символ на преминаването на Opel и Vauxhall под крилото на концерна PSA Group, като пълноценната премиера ще се състои до края на годината.

Opel загатна новото си лице (ВИДЕО)

Идеята е бъдещите модели на немския и на британския производител е да имат еднакви „лица”. Ако се съди по снимките, под покривалото, кото беше вдигнато от шефа на Opel – Михаел Лошелер, е скрит хечбек. А отчитайки, че първият модел на марката с новия дизайн ще бъде следващата генерация на Corsa, то най-вероятно GT X Experimental е предвестник на този автомобил.



Прототипът е без традиционната решетка на радиатора, което е доказателство, че става дума за електромобили. Бронята не е боядисана, а това, според експертите, е явен намек към кросоувърите. Светодиодните фарове и „решетката” GT X се сливат в едно, като в Opel сравняват това дизайнерско решение с ветрозащитния екран на мотоциклетен шлем. Оттам идва и името – Vizor.

Opel загатна новото си лице (ВИДЕО)

Вече е потвърдено, че новото поколение на Corsa ще получи и изцяло електрическа версия, която ще излезе на пазара през 2020 г. Стандартният модел ще се появи през 2019 г., като ще бъде изграден на платформа на концерна PSA. Тя ще бъде в основата и на следващото Peugeot 208.

Снимки и видео: Opel

Тагове: opel corsa gt x experimental
0 от 500