IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford не успя да спре в съда препродажба на суперколата си

Претенциите на производителя бяха отхвърлени и това GT си има редовен собственик

Ford не успя да спре в съда препродажба на суперколата си

Американски съд не уважи искането на компанията Ford за забрана на продажбата на една от суперколите GT. Машината бе продадена на търг през май за 1,815 млн. долара, като оттогава настоящият и собственик е изминал 2400 км.

Ford не успя да спре в съда препродажба на суперколата си

Историята започва през май, когато сребристият GT е изложен на търг от аукционната къща Mecum. Тогава Ford е опитва да спре продажбата, като завежда дело срещу Mecum и срещу собственика на колата Майкъл Флин. Причината е, че в договора за закупуване на GT е включена клауза, според която колата не може да бъде препродавана през първите 2 години.

Според производителя, подобни действия могат да нанесат „непоправими вреди” върху имиджа на марката. Съдът обаче преценява, че няма нарушение на договора по простата причина, че Майкъл Флин не е първият собственик на автомобила. Затова и решава, че аукционът е бил проведен напълно редовно, а продажбата на колата е законна.

Ford не успя да спре в съда препродажба на суперколата си

В същото време обаче Ford продължава да съди друг собственик на GT – американската звезда на кеча Джон Сина. Той също е нарушил договора си с производителя, като е препродал своята кола само няколко месеца след нейното закупуването. Компания оценява на 75 000 долара нанесените от спортиста вреди.

Снимки: Motor

Тагове: ford gt
0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    браво ( преди 5 години )
    Ей това е истински съд. Огромна корпорация тръгва да те съди и не успява. Завиждам им на хората!
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 5 години )
    Не знам какви са тия договори, но явно не вървят в американските съдилища. Тук в България много тарикати пускат клаузи в договорите с работниците, примерно да не работят 5 години за друга подобна компания. Само че в ЕС това е незаконно. Блажени са веруищите, че с някакъв лист хартия могат да постигнмат своето. Нищо няма да постигнат. единственото, което постигат, е още малко омраза и антиреклама.
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 5 години )
    Сигурно ако ги продадат на известни личности им правят отстъпка от цената която се надяват да избият от рекламата, че известна личност кара колата. Затова сигурно искат поне 2 години да не я препродават.
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    маркетолозите толкова ли не могат да организират търг за всеки един автомобил който ще се произведе и така ще елиминират спекулантите
  • #1
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Дошката ( преди 5 години )
    *** съм и не разбирам - кой е първият собственик? Кой е сключил договор?Изобщо не става ясно от това, което сте написали. Ясно е само, че нещата не стоят точно така, както казвате.