IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Джеръми Кларксън представя лимузината на китайските другари (ВИДЕО)

Hongqi L5 ще участва в The Grand Tour

Джеръми Кларксън представя лимузината на китайските другари (ВИДЕО)

Китайските автомобилни марки се роят с десетки в последно време, но сред тях има някои, които имат история, както и продукция, която едва сега излиза на пазара. Образец сред тези марки е Hongqi – производителят на най-луксозните лимузини L5 за партийната върхушка в Китай, като едва наскоро беше решено, че марката ще прави и коли, които да се продават на обикновените хора с много пари...

Джеръми Кларксън представя лимузината на китайските другари (ВИДЕО)

Видео на фен, качено в нета показва Джеръми Кларксън по време на снимки за третия сезон на The Grand Tour в Китай, като водещият представя точно L5. Преди четири години L5 беше определен за най-скъпия автомобил в Китай, тъй като цената му е 800 000 долара или 5 милиона юана.

Дизайнът на L5 не е мръднал много от времето на Мао, а теглото на лимузината е над 3 тона, дълга е 5,55 метра и е широка около 2 метра. Задвижването се осъществява от 6-литров V12 мотор с мощност 408 конски сили.

Hongqi означава Червено знаме, какво друго, и е най-старият производител на автомобили в Китай. L5 вече има три варианта – един за най-висшите партийни и държавни ръководители, един за паради, който е открит и последният, който ще се продава на свободния пазар.
 

Тагове: hongqi l5 the grand tour
0 от 500