IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Южноафриканец стана президент на BMW за нашия регион

Нийл Фиорентинос заменя Кристоф фон Чиршниц, при когото компанията записа 50% ръст за 4 години

Южноафриканец стана президент на BMW за нашия регион

Нийл Фиорентинос е новият президент и главен изпълнителен директор на BMW Group за Централна и Югоизточна Европа - региона, към който спада и българският пазар. Южноафриканецът заменя на поста Кристоф фон Чиршниц, който напусна компанията.

Южноафриканец стана президент на BMW за нашия регион
Нийл Фиорентинос. Снимка BMW

Фиорентинос, чиято кариера в BMW започва още през 1994 в родината му ЮАР, е бил президент на BMW за Азия (без Китай), а в последните години ръководеше бизнеса на компанията в Холандия.

Под управлението на фон Чиршниц Централна и Югоизточна Европа се утвърди като един от най-бързо растящите пазари за BMW, с над 50% общ ръст на продажбите за четирите години. През миналата година групата пласира над 80 000 автомобила в региона, който включва Австрия, Чехия, Словакия, Полша, Унгария, Словения, Хърватия, България, Румъния, Гърция, Кипър и Малта, и се ръководи от централата в австрийския град Залцбург.

Южноафриканец стана президент на BMW за нашия регион
Кристоф фон Чиршниц. Снимка КОЛЕЛА

"България е пазарът, на който BMW има най-големия пазарен дял в целия регион", подчерта Кристоф фон Чиршниц през март в специално интервю за "КОЛЕЛА" и Automedia.bg. Какво още каза той за България и за шансовете на страната да привлече завод на голям автомобилен производител, можете да видите в линка по-долу.
 

Тагове: bmw group
0 от 500