IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford прави компания за безпилотни автомобили

Американците инвестират 4 млрд. долара до 2023 г. в разработването им

Ford прави компания за безпилотни автомобили

Американската компания Ford обяви създаването на ново дъщерно дружество - Ford Autonomous Vehicles LLC, което ще се занимава изключително с безпилотни коли. Автомобилният производител е уверен, че тази стъпка ще спомогне за ускоряване развитието на автономния транспорт.

Ford прави компания за безпилотни автомобили

Новата компания, освен всичко друго, ще се занимава и с търсенето на инвестиции от трети страни за разработването на подобни проекти. Самата Ford обаче също ще инвестира в разработките: компанията смята да похарчи около 4 млрд. долара до 2023 г. Един милиард от тях ще отидат за стартъпа AI Argo, със седалище в Питсбърг, който също се занимава с безпилотни автомобили.

Поради създаването на още една дъщерна компания са планирани промени в ръководството, което трябва да влезе в сила на 1 август. Генерален директор на Ford Autonomous Vehicles LLC ще бъде Шериф Маракби, който сега е вицепрезидент на Ford за автономните автомобили и електрификацията. Междудругото, той оглавяваше програмата за автономен транспорт на Uber, преди да отиде във Ford през 2017 г.

Ford прави компания за безпилотни автомобили

Трябва да се отбележи, че наскоро Ford заедно със службата за доставка на храна в Маями и Маями Бийч стартира пилотен проект: безпилотен миниван Transit Connect със специални отделения за храна доставя поръчки по домовете, при това доста успешно.

Системата за доставка работи по следния начин: купувачът получава съобщение на мобилния си телефон, че поръчката е пристигнала. Човекът се приближава към автомобила, на сензорния екран избира тайния код от съобщението и на дисплея се показва информацията, в коя кутията на вана се намира поръчаната пица или бургер например.

Тагове: ford
0 от 500