IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Audi RS Q3 ще получи 400 коня

Компанията работи и върху версия S на кросоувъра

Новото Audi RS Q3 ще получи 400 коня

Само преди няколко дни германският производител Audi представи второто поколение на компактния си кросоувър Q3, на който му предстои да се конкурира на пазарите с Mercedes-Benz GLA и BMW X1. Сега изданието Carscoops публикува информация и за бъдещата най-мощна версия на модела – RS Q3.

Новото Audi RS Q3 ще получи 400 коня

Според информацията, инженерите в Инголщад вече довършват работата над двете спортни модификации на кросоувъра – освен RS Q3 в гамата на модела ще има и версия S. Всъщност тя може да се появи още до края на годината, докато най-мощният вариант ще бъде представен през пролетта на 2019 г.

Очакванията са под капака на „напомпания” кросоувър да бъде поставен 2,5-литровият двигател с 5 цилиндъра от модела RS3 Sportback. Той генерира мощност от 400 к.с. и 480 Нм въртящ момент, които ще позволят на бъдещото Audi RS Q3 да се изстрелва от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди и да развива максимална скорост от 270 км/ч.

Снимка: Carscoops

Тагове: audi q3 rs q3
0 от 500