IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel обмисля завръщане на руския пазар

Очаква се това да стане още през първата четвърт на 2019 г.

Opel обмисля завръщане на руския пазар

Компанията Opel разглежда възможността за завръщане на руския пазар. Това призна представителят на глобалнния офис на марката Михаел Тюнтгенс пред Autonews.

Opel обмисля завръщане на руския пазар

„Компанията ни непрекъснато анализира възможостте за за разширяване на бизнеса, а Русия е много привлекателен пазар. Окончателно решение по въпроса все още няма, но този въпрос се обсъжда. Не изключвам възможността, съвсем скоро да има пълна яснота по тази тема”, коментира Гюнтгенс.

Евентуалното завръщане на Opel на руския пазар се обсъжда активно и от дилърите, които продължават да поддържат автомобилите на марката след нейното изтегляне. Някои от тях са убедини, че това скоро ще стане, като дори посочват конкретен срок – първата четвърт на 2019 г. Тогава трябва да стартират продажбите на три модела - Astra K, кросоувъра Grandland X и товарния Combo.

Германският производител напусна Русия през март 2015 г., когато беше част от концерна General Motors. Решението беше обяснено с ниските продажби след девалвацията на рублата, но по скоро причината бяха влошените отношения между САЩ и Русия.

Снимка: Opel

Тагове: opel
0 от 500