IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови двигатели за VW Tiguan

Най-евтината версия на фейслифта ще бъде 1,5-литровият TSI с мощност 150 коня

Нови двигатели за VW Tiguan

Френското издание L’Automobile публикува подробности за новите двигатели, с които ще бъде обзаведен фейслифтът на Volkswagen Tiguan, чиято поява на пазара се очаква през 2019 г.

Нови двигатели за VW Tiguan

По предварителни данни настоящият 1,4 TSI ще отстъпи място на новия 1,5 TSI, което изглежда логична стъпка, но на съответната цена. Базовата версия с мощност от 125 коня на 1,4 TSI не получава наследник за момента, което означава, че ще трябва да платите повече, за да седнете зад волана на компактния кросоувър. Поне във Франция най-евтината версия ще бъде 1,5-литровият TSI с мощност 150 к.с., която при цена от 30 610 евро ще бъде с 450 евро по-скъпа от 1,4-литровия със същата мощност.

Двулитровият TSI с мощност 180 коня пък ще отстъпи мястото на двигател със същия обем, развиващ вече 190 к.с., който отговаря на екостандарта Euro-6b. С него обаче цената на кросоувъра скача с 900 евро. В списъка има и два дизелови двигателя. Това са двулитровите TDI с мощност 150 и 190 коня. Това означава, че най-вероятно 2-литровият BiTDI, развиващ 240 к.с. ще бъде изваден от моторната гама.

Нови двигатели за VW Tiguan

По-всичко изглежда, че Volkswagen Tiguan ще се лиши от базовия дизелов двигател TDI с обем от 2 литра и мощност 120 конски сили. Той не се ползваше с голяма популярност и компанията вероятно ще се откаже от него при фейслифта.

Снимки: Volkswagen

Тагове: vw tiguan
0 от 500