IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Touran стана всъдеход

Новата версия на компактния ван засега е достъпна само в Китай

Volkswagen Touran стана всъдеход

Компанията Volkswagen стартира производство на нова всъдеходна версия на компактния си ван Touran. Пълноценната премиера на автомобила е предвидена за средата на август.

Volkswagen Touran стана всъдеход

Основният и засега единствен пазар на този автомобил щше бъде Китай. Производството на крос-версията ще се осъществява в завода на смесеното предприятие Volkswagen и SAIC. Впрочем, псевдокросоувърът стана 19-милионният автомобил, слязъл от конвейра на фабриката, която започва да работи през 1984 г.

В Китай компактният ван се казва Touran L, като буквата L не означава удължена дължина. Габаритите на модела са същите като при европейската му весия – дължина 4527 мм, широчина 1829 мм, височина 1659 мм и разстояние между двете оси 2791 мм. Идеята е, че в страната се продава и предишното поколение на модела и за да не се бърка с втората му генерация, тя е получила добавка L към името си.

Новият крос-вариант се отличава от стандартния модел по решеткана на радиатора, която е в стила на SUV-моделите на марката, а също така по броните, допълнителните защитни елементи на праговете и калниците и по 18-цоловиге джанти, достъпни за автомобила. Благодарение на тези промени „кросоувърът” е по-голям от оригинала – дължина 4537 мм, широчина – 1834 мм и височина – 1682 мм. Не е ясно обаче какъв е пътният просвет – при стандартния Touran той е 156 мм.

Volkswagen Touran стана всъдеход

Машината ще се предлага само с бензинов турбомотор 1.4 TSI с мощност 150 к.с., който работи в комбинация със 7-степенна DSG-трансмисия. За стандартния модел е предвиден и 1.8 TSI (180 к.с.), но за крос-версия такъв двигател няма да бъде достъпен.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen touran
0 от 500