IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Leaf е №1 в Европа, получава версия Nismo

Компанията тепърва ще обяви мощността на топ-варианта

Nissan Leaf е №1 в Европа, получава версия Nismo

Второто поколение на Nissan Leaf е най-продаваният електромобил в Европа за първите шест месеца на годината. Дилърите на японската марката са отчели 18 000 продажби за този период, а от началото на продажбите на колата през октомври миналата година са продадени общо над 37 000 броя.

Leaf е №1 в Европа, получава версия Nismo

Според новия WLTP цикъл пробегът на Leaf с едно зареждане е около 250 километра, като това се осигурява от батерия с капацитет 40 киловатчаса. От лансирането на първата генерация на Leaf компанията е продала над 340 000 електромобила в световен мащаб, като в Европа са 100 000.

След изтичане на информация и снимки в нета, Nissan потвърди и Nismo версията на Leaf, която ще излезе на пазара в Япония в края на този месец.

Leaf е №1 в Европа, получава версия Nismo

Засега компанията акцентира върху промените в екстериора, които ще намалят аеродинамичното съпротивление и ще доведат до по-нисък разход на енергия – като новите 18-инчови джанти плюс някои промени в дизайна на предницата.

В допълнение на това колата получава и „тунинг компютър”, който позволява по-бърза реакция на педала на газта, нови настройки на окачването и гуми, осигуряващи по-добро сцепление. Все още обаче не се знае с каква мощност ще е версията Nismo на Leaf, въпреки че в медиите се появи информация за над 200 конски сили, както и очаквания за батерия с по-голям капацитет.

Все пак, предназначеният за Европа вариант E-Plus ще е с 200 конски сили и над 320 километра пробег с едно зареждане.

0 от 500