IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите на BMW, Ford и PSA ще се общуват на пътя (ВИДЕО)

Новата технология C-V2X започва да работи от 2020 г.

Колите на BMW, Ford и PSA ще се общуват на пътя (ВИДЕО)

Организацията 5G Automotive Association, в която влизат производителите  BMW Group, Ford и PSA, показа за първи път как работи системата за комуникация между транспортните средства от различни марки и инфраструктурата. Технологията е получила името C-V2X и ще бъде въведена в търговския транспорт през 2020 г.

Колите на BMW, Ford и PSA ще се общуват на пътя (ВИДЕО)

В демонстрацията участваха два електрически скутера BMW, а също така и леки автомобили Ford, DS, BMW и Peugeot. Всички транспортни средства са оборудвани с модули за комуникация Qualcomm 9150.

Присъстващите на презентацията на технологията видяха как работи електронният стоп-сигнал, както и функция, която предупреждава за опасност от сблъсък на кръстовище. Освен това системата дава сигнал за придвижващи се на по-ниска скорост автомобили, както и за пешеходци.

Demonstration of C-V2X Direct Communication Interoperability from 5G Automotive Association on Vimeo.



В състава на 5G Automotive Association (5GAA) влизат повече от 90 компании. Това са автомобилни производители, доставчици на резервни части и оборудване, телекомуникационни компании, както и фирми по поддръжка на пътища и инфраструктура. Основната цел на организацията е разработка и стандартизация на комуникационни решения в сферата на транспорта.

Снимка и видео: 5G Automotive Association

 

0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Ра$$$ово Ломско ( преди 5 години )
    А бе, няма ли най-после да оправите това "ще се общуват"! Казва се "ще СИ общуват"!! А вие Можете да СЕ "общувате" отзад!!!
  • #6
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Пежо-Ситроен+Рено = Лидери!
  • #5
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не знам кой е "параноик" и "психично болен", но се обижда когато няма доводи. С оглед плановете да се поставят камери по магистралите, да се забранява да караш с шал и медицинска маска(Германия) и др. подобни "есктри" в автомобилите много потребители по цял свят възроптахаНе е само в нашия форум призива "колеги, пазете си старите коли" и "купувайте ниско ниво оборудване". Интернет пламти от недоволство, тук един *** се прави на велик. Бай Ганьовец класически.
  • #4
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    назови една автомобилна компания която при птп да е участвала в разследване и автоекспертизи
  • #3
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Аайде параноиците и дегенратите вече осмърдяха коментарите...Добре, че прогреса и еволюцията не зависи от такива индивиди, инак нямаше да сме слезнали от дърветата още...Колко човешки живота могат да бъдат спасени с подобни технологии, ами нали верижните катастрофи с тежко пострадали не са рядкост и за България даже! При такова изобилие на неопитни/психично болни/сенилни шофьори подобни смарт технологии са едни от ефективните начини да оцелееш на пътя.
  • #2
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Като неспоменат плюс получавате това:данните за вашите пътувания и локация ще се съхраняват на сървъри извън страната ви, компаниите "няма" да ги съхраняват и "няма" да ги препродават. Това няма да се брои като нарушаване на личното пространство, а като мярка за повече сигурност на пътя. Ако има някой гаф ще се извинят и пак ще си продължат.
  • #1
    11 rate up comment 5 rate down comment
    младен ( преди 5 години )
    Поредната идиотия. По един торент клиен няма ли да им инсталират че да може през него да си дърпат филмчета и зяпат на тия TV-та дето почнаха да ги слагат?