IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda пуска спортна версия на електрически SUV

В основата на всъдехода ще легне серийният Vision E

Skoda пуска спортна версия на електрически SUV

Skoda ще направи спортна модификация на електрически SUV, базиран на прототипа Vision E, съобщи Autocar. Чешкият автомобилен производител потвърди, че електромобилът ще получи версия, която по аналогия със съществуващите vRS за бензиновите моделиа може да бъде наречена eRS.

Skoda пуска спортна версия на електрически SUV

"Бъдещият ни електрически кросоувър ще получи спортна версия. Не е задължително да става дума за по-мощна модификация, а по-скоро за особен дизайн на каросерията и интериора", обясни шефът по продажбите и маркетинга на компанията Алан Фави. Skoda представи електрическия кросоувър Vision E на автосалона в Шанхай през април 2017 г. Прототипът ще стане сериен през 2020 г.

В момента единственият vRS модел на пазара е Octavia, а кросоувърът Kodiaq vRS ще се появи по-късно тази година. Fabia vRS, който се предлагаше от 2010 до 2014 г., може да бъде възроден в следващото поколение на модела, което се очаква не по-рано от 2021 г.

Снимка: Skoda
 

Тагове: skoda suv
0 от 500