IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla ще прави по 500 000 коли на година в Китай

Илон Мъск подписа договора за отваряне на завод в страната

Tesla ще прави по 500 000 коли на година в Китай

Главният изпълнителен директор на Tesla Motors – Илон Мъск, подписа догово с китайскияте власти за откриването на завод на копанията му в Шанхай. Той ще бъде първият за производителя на електромобили извън Щатите, като благодарение на него обемите на производството на марката трябва да се удвоят.

Tesla ще прави по 500 000 коли на година в Китай

Първите електромобили на Tesla, сглобени в Китай, трябва да слязат от конвейра в началото на 2021 г. Строителството на самата фабрика ще стартира две години по-рано. Заложеният обем на производство е 500 000 коли на година.

Една от причините за преместване на част от производствените мощности на Tesla в Поднебесната империя е търговската война между САЩ и Китай. Заради новите мита, внасяните от Щатите стоки вече се облагат с по-високи мита, което съответно ги оскъпява. Отварянето на завод в Китай ще позволи на Tesla да запази цените на електромобилите си.

От друга страна Мъск обсъждаше подобна възможност още преди избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ и съответно въвеждането на новите мита. Просто шефът на Tesla е наясно, че за да постигне успех марката, тя задължително трябва да има сериозно присъствие на най-големия автомобилен пазар на планетата.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla
0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Това в Холандия не е фабрика е, момче.Защо си мислите, че знаете всичко ?
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Enzo ( преди 5 години )
    Може... ама друг път!
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тесла все още е млада компания. Но ако успее да преживее пубертета ис детските болести, най вероятно до 2030г. ще влезе във топ 5 на най големите фирми.Особено ако се случи така очакваната революция при батериите и технологиите за бързо зареждане.Поне едно 5-6% от всички автомобили по пътищата ще са Тесли.
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Това в Холандия не е точно фабрика а там се прави за евро стандартите и цените го показват за това и Тесла проучват за фабрика в Европа
  • #3
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Wane ( преди 5 години )
    Теслите в Европа няма да идват нито от Китай, нито от САЩ, нито от Германия. От пет години насам имат фабрика в Тилбург, Нидерландия.
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Защо цензурира напълно легалната и нормална дума Nегъr?
  • #1
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    В следствие на митническата война на Тръмп познайте от къде ще идват ТЕслите в Европа.