IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Идиот на седмицата: Когато изтрещи пилот от Формула 2 (ВИДЕО)

Американецът Сантино Феручи може да провали кариерата си с простотиите от само един уикенд

Идиот на седмицата: Когато изтрещи пилот от Формула 2 (ВИДЕО)

До този уикенд само най-запалените фенове на моторните спортове знаеха как се развива кариерата на американския пилот от Формула 2 Сантино Феручи. Но след двата старта на „Силвърстоун” Феручи се сдоби със световна слава, солидни глоби, наказания и постави цялата си кариера под въпрос.

Идиот на седмицата: Когато изтрещи пилот от Формула 2

Изпълненията на Сантино започнаха в събота, когато той се удари на пистата със съотборника си в Trident Арджун Майни, като го изхвърли от пистата. В началото това можеше да мине за състезателен инцидент, но в неделя Феручи надскочи себе си във вършенето на простотии. След финала на второто състезание на „Силвърстоун” Феручи отново удари Майни, този път отзад и вече без никакво съмнение, че ударът е умишлен. Майни реагира по радиото и поиска директно американецът да бъде наказан.

А това се оказа вторият инцидент между двамата за деня, тъй като по-рано Феручи удари Майни в завой №4 в хода състезанието, пак го избута извън пистата и в резултат на това Сантино беше дисквалифициран.

А шоуто на Феручи продължи, тъй като стюардите го засякоха, че кара състезателната си кола между падока на Формула 2 и Формула 1 без една ръкавица, а после стана ясно, че в ръката си пилотът е държал мобилен телефон, което е повече от забранено и е прецедент – досега няма пилот, осъществил обаждане от кокпита на болид от Формула 2.

Освен това, от Trident заеха страната на Майни и публично му се извиниха да това, че му се е наложило да търпи неспортсменското поведение на Феручи и на баща му в боксовете. От отбора дори определиха поведението на двамата като „нецивилизовано”. За всички простотии, които свърши през уикенда Феручи е глобен с общо 66 000 евро и ще пропусне следващите 4 старта от шампионата. Това едва ли ще се отрази на битката в челото на класирането, тъй като Феручи е 18-и в класирането.

Шефът на тима във Формула 1 Haas Гюнтер Щайнер, който се явява шеф и на пилотите във Формула 2, които карат за дъщерния отбор на американците, обясни, че ще разследва инцидентите от „Силвърстоун” и се очаква тази седмица да обяви дали Феручи изобщо ще остане под шапката на Haas F1, въпреки че е тестпилот на тима.

Вчера Феручи се извини в Twitter за поведението си през уикенда, като се оправда с това, че „годината му е ужасна”, както и с обяснението, че е имал „психически срив”.

В неделя вечерта се оказа, че Феручи не се е явил и на изслушването пред стюардите на ФИА, тъй като се забавил 1 час на теста за забранени вещества, а след това заминал за летището, за да хване по-ранен полет за Америка, тъй като се оказало, че в „семейството му възникнал спешен медицински проблем”.

Предполага се, че още тази седмица Trident ще обяви, че си търси нов пилот на мястото на Феручи.

Американецът ма проблеми с поведението от години, въпреки, че е едва на 20, като огромната част от тях се дължат на богатия му и амбициозен баща.

За миналия уикенд Феручи поиска разрешение от ФИА, за да кара с кола, оцветена като един от предизборните плакати на президента на САЩ Доналд Тръмп от 2016 година с лозунга „Да направим отново Америка велика”. Естествено, федерацията му отказа с мотива, че политическата реклама не е разрешена в международните състезания.

 

0 от 500