IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot прави електрически 208 GTi

Хотхечът ще запази и бензиновата си версия

Peugeot прави електрически 208 GTi

Peugeot планира да предлага в два варианта следващото поколение на хотхеча 208 GTi, съобщи списание

Auto Express

. Първият ще е традиционният бензинов вариант, а другият – изцяло електрически.

Peugeot прави електрически 208 GTi

Предполага се, че Peugeot ще представи новото 208 догодина в Женева, като моделът ще е качен на новата платформа CMP (Common Modular Platform), която осигурява повече ефективност, по-ниски производствени разходи и също така възможност за изцяло електрическо задвижване. За електрически вариант на 208 се заговори от момента, в който PSA потвърди, че платформата CMP ще има два варианта, като вторият е e-CMP – за електромобили.

„Ще представим този проект напълно през март – заяви шефът на Peugeot Жан-Пиер Импарато. – Но е сигурно, че не искам бъдещето на марката да е скучно. С премиерата на всеки един нов модел, ще имам едно и също послание – електрификация, но клиентите ще избират какво да е задвижването, когато избират новото си Peugeot.”

Импарато обясни, че в компанията не искат да създават разлика у възприятията на клиентите относно бензиновите двигатели и електромоторите и допълни, че това важи и за версията GTi. Той потвърди, че Peugeot Sport усилено разработва по-мощни и бързи версии на моделите на марката, които ще са електрифицирани. Още миналата година се появи информация за развитието на хибридна версия на 3008, която се очаква да излезе на пазара с мощност над 300 конски сили.

0 от 500