IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хамилтън чака Англия на финала на "Лужники"

Шампионът във Формула 1 обяви, че си е освободил следващата неделя

Хамилтън чака Англия на финала на

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън обяви вчера, че ако Англия се класира на финала световното първенство по футбол в Русия, той ще е на трибуните на стадион „Лужники” другата неделя, за да подкрепя любимите си футболисти.

Хамилтън чака Англия на финала на

„Вече си освободих другата неделя – обясни британецът. – Идеята ми е, че искам да отида на финала на световното първенство, за да подкрепям англичаните. Затова и нямам никакви ангажименти за следващата неделя.”

Англия има само едно участие на финал на световното първенство – през 1966 година, когато печели титлата. Хамилтън преследва пета поредна победа на „Силвърстоун” в Гран при на Великобритания тази неделя, а някои анализатори допуснаха, че засилването на интереса му към футбола е провокирано от футболните емоции на бившия му съотборник Нико Розберг, който гордо позираше с фланелка на Германия и дори гостува на лагер на националния тим, където вози играчи с автомобил на Mercedes.

За да стигне до финала обаче Англия трябва да отстрани на четвъртфиналите утре Швеция, а Хамилтън дори призна пред медиите, че обмисля да пропусне утрешната пресконференция, тъй като мачът започва веднага след края на квалификацията на „Силвърстоун”.

0 от 500