IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващата Octavia се връща към традициония дизайн

Skoda няма намерение да се отказва от дизелите

Следващата Octavia се връща към традициония дизайн

Следващото поколение на популярния модел на Skoda – Octavia, трябва да се появи в края на 2019 или началото на 2020 г. и ще се отличава с по-традиционен дизайн, по-близък до този на Superb. В интернет редовно се появяват шпионски снимки от тестове на следващата генерация на Octavia, но досега въпросът с дизайна, особено на предницата, не беше обсъждан сериозно.

По-традиционен дизайн за следващата Octavia

Четвъртото поколение на Octavia ще запази силуета на актуалния модел, а според френското списание Automobile, фаровете на модела отново ще са цели, а не разделени на две, както е при фейслифта на сегашния автомобил.

Другите промени включват по-голяма радиаторна решетка с хромирана рамка, нова форма и на стоповете, както и нов интериор, в който акцентът ще бъде поставен върху най-модерните технологии, включително и нова информационно-развлекателна система и дигитално арматурно табло.

Новата Octavia ще бъде изградена върху обновената платформа MQB, която ще се използва и при новия VW Golf, който ще се появи през лятото на 2019 година, както и с новото поколение на SEAT Leon и Audi A3.

Все още е рано да се каже какво точно ще включва двигателната гама на следващото поколение Octavia, но вече е ясно, че в нея ще се появи 1,5-литров бензинов турбо мотор с мощност 200 конски сили. Очаква се, че RS-версията на следващата Octavia ще е с 250 конски сили.

Чешкото подразделение на VW Group няма намерение да се отказва от дизелите и на мястото на сегашния 1,6-литров TDI мотор ще се появи двигател с обем 1,5 литра, но с по-модерни технологии. В допълнение на това гамата на модела ще включва и „мек хибрид” с 48-волтова електрическа система.

Octavia остава един от най-добре продаваните модели на Skoda в Европа. За 2015 година са постигнати 215 797 броя, а за 2016 – 227 213 коли.

Тагове: skoda vw group skoda octavia
0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Ивайло ( преди 5 години )
    Само дето това на снимката си е чист Супърб.
  • #8
    7 rate up comment 9 rate down comment
    аха ( преди 5 години )
    шкода и шофьорите й се превръщат в най-противните ми елементи на пътя! Страшни киртаци!
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Те направиха изцепката с двойните фарове точно за да я диференцират от Супърб, Но явно не само че не е помогнало на продажбите или мнението за него а се е отразило върху продажбите/мнението за Октавия. В други сайтове показваха малко по-различни рендъри на предницата - както са сегашните фарове но без вътрешните части. Така Супърбски е доооста по-добре. Въпроса е дали ще предложат MHEV Plus системата за мек хибрид
  • #6
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ако мине със Шкода, ще се пробва и VW."На кирията съм аз, а на дървото си сам" , девиза на Дойчланд........
  • #5
    14 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Омръзна ми от тази куца фирма.
  • #4
    15 rate up comment 5 rate down comment
    de ( преди 5 години )
    Октавия винаги е била топ откъм цена качества, но с последния фейс направо се изакаха.. най-точното определение което четох е че отпред прилича на бездарно китайско менте на предишната Е-класа. Дано с новия дизайн се върнат в златната среда.. О3 преди фейса иначе е прилично класически красива кола.
  • #3
    9 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Така ли бре ? Въйййй, не го грабвало нещо, ти да видиш... И ко ши прайм сига ?
  • #2
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    С фаровете и стоповете на Супърб най-после ще заприлича на нещо. Мисля, че е редно да се погрижат малко и за интериора. От фейслифта на Октавия 2 насам е все един и същ. Иначе оня ден тествах новия 1.5 ТСИ 150 к.с. Става колата. И в момента имат хубави остъпки за коли на склад. Но дизайна на О3 не ме грабва.
  • #1
    14 rate up comment 7 rate down comment
    md ( преди 5 години )
    Те и Нокиа не се отказваха от телефоните с копчета...