IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen показа какъв ще е серийният T-Cross (ВИДЕО)

Кросоувърът ще се предлага с бензинови и два дизелови мотора

Volkswagen показа какъв ще е серийният T-Cross (ВИДЕО)

Компанията Volkswagen показа официални скици на серийния компактен кросоувър T-Cross. Премиерата на модела ще се състои през есента на 2018 г.

Volkswagen показа какъв ще е серийният T-Cross (ВИДЕО)

Както се виджда, за кросоувъра ще бъдат използвани голяма част от стилистичните решения от едноименния концептуален модел, представен през 2016 г. на автосалона в Париж. Дължината на автомобила е 4170 мм, като той ще се настани под T-Roc в гамата на марката.

В основата на Volkswagen T-Cross е модулната архитектура MQB A0, на която е построен кросоувърът Seat Arona. Гамата двигатели ще включва 3-цииндрови турбомотори с работев обем 1,0 литър, развиващи 95 и 110 к.с. Трансмисиите ще са 6-степенна механична и роботизирана с два съединителя.

Моделът ще се предлага още с 1,5-литров бензинов турбомотор, развиващ мощност от 150 к.с. За любителите на дизела са предвидени два 1,6-литрови агрегата, развиващи 95 и 115 к.с.

В стандартното оборудване са включени още система за предотвратяване на челен сблъсък, а също така и функция за поддържане на лента на движение.



Новият кросоувър на Volkswagen ще се конкурира с Peugeot 2008, Renault Captur и Opel Mokka. Моделът е ориентиран към Азия и Южна Америка, като в Европа няма да се предлага. За Стария континент германците готвят друг модел.

Снимка и видео: Volkswagen

Тагове: volkswagen t-cross
0 от 500