IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW покри i3 и i8 с 24-каратово злато

Екслузивната версия Starlight Edition ще бъде продадена с благотворителна цел

BMW покри i3 и i8 с 24-каратово злато

Чешкият офис на BMW представи ексклузивна версия на електрическия i3 и на хибридния спортен автомобил i8 под името Starlight Edition. Особеност на колите, чиято стилистика е разработена от художника Мирослав Шпичак и дизайнера Золтан Матушка, е двуцветната окраска на каросерията с 24-каратово златно покритие, съобщава BMWBlog.

BMW покри i3 и i8 с 24-каратово злато

Доработването на i3 и i8 бе осъществено в сътрудничество с компанията Toplac - официален партньор на BMW в Чехия, и представител на производителя на бои BASF. Като част от проекта компания Liebscher Blattgold създаде специален процес на боядисване, който осигурява плавен преход от злато към оригиналния цвят на колата.

BMW покри i3 и i8 с 24-каратово злато

И двата автомоила са покрити с четири слоя злато - последният се нанася ръчно. За да се придаде визуална дълбочина, каросерията също така е боядисана с шест слоя оригинална боя.

В интериора също е използвано златно покритие: рамката на дефлекторите на климатичната система, централната конзола и логото на волана. Освен това в салона на всяка кола от специалната серия има малка табела с надпис "STARLIGHT Edition one of one".

BMW покри i3 и i8 с 24-каратово злато

BMW i3 и i8 в изпълнението Starlight Edition са създадени в по един екземпляр. Планира се двата автомобила да бъдат продадени на търг с благотворителна цел.

Снимки: BMWBlog

Тагове: bmw i3 i8
0 от 500