IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla е готова и със състезателна кола

Автомобилът разполага със 778 к.с. и 995 Нм

Tesla е готова и със състезателна кола

Състезателната Tesla Model S вече е факт. Автомобилът бе показан на писта „Каталуния“, като именно версията с име EPCS V2.3 P100DL ще бъде основа за по-нататъшното развитие на Шампионата за електрически автомобили.

Състезателната Tesla вече е факт

Електрическият двигател е претърпял леки промени, като чрез тях мощността е увеличена до 778 к.с. и 995 Нм. Това позволява ускорението от 0 до 100 км/ч да става само за 2.1 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч.

Външиян вид на автомобила също е променен, като са добавени по-широки калници, предно крило и заден спойлер, осигуряващи допълнителна притискателна сила. Освен това състезателната версия е и по-лека с 500 кг от серийния модел. Батерията, поставена в автомобила пък е с капацитет 100 кВт/ч, което позволява да бъдат изминати около 90 км без зареждане.

Състезателната Tesla вече е факт

Машината ще участва в нови серии за електромобили, то те ще се състоят от 10 състезания за сезон. Отделните етапи ще се провеждат в Испания, Франция, Германия, Холандия Великобритания и Поругалия, като последното състезание ще е в края на октомври 2019 г.

Първият завършен състезателен автомобил от този род бе връчен на състезателния отбор SPV Racing, чиито пилоти направиха пробни обиколки на пистата.

Състезателната Tesla вече е факт

„Години планиране и упорита работа са прекарани именно в създаването на този шампионат и поради това съм горд, че представям този вълнуващ за феновете шампионат“, коментира един от организаторите на първенсвото Марк Гемъл, според когото сериите ще помогнат за по-нататъшното развитие на електрическите автомобили.

0 от 500