IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как изглежда една обиколка на Льо Ман на фарове? (ВИДЕО)

Гледна точка от мястото на победителя в GT класа

Как изглежда една обиколка на Льо Ман на фарове? (ВИДЕО)

Битката на пистата в нощните часове обикновено е любимата част от надпреварата на феновете на състезанията за издръжливост – пилотите влизат в ритъм, а въпреки мрака скоростта им не пада.

Как изглежда една обиколка на Льо Ман на фарове? (ВИДЕО)

Предлагаме ви видео на част от тази битка в последното издание на „24 часа на Льо Ман”, в което двете заводски коли на Porsche – 911 RSR, спечелиха първите две места в класирането в клас GTE Pro – най-силният при GT автомобилите. И по-точно – онборд от колата-победител с №92, карана от Микаел Кристенсен, Кевин Естре и Лорънс Вантор.

Интересното е, че през по-голямата част от обиколката пилотът кара сам, т.е може да натиска по-сериозно и има съвсем малко трафик, въпреки че в интерес на истината в Льо Ман точно GT автомобилите са в ролята на трафик на по-бързите прототипи от класовете LMP1 и LMP2.

Звукът на състезателния 911 RSR е страхотен, а и не забравяйте, че на правите максималната му скорост се доближава до тази на най-бавните прототипи то LMP2. И както каза Дженсън Бътън: „През нощта караш нереално бързо, все едно си ускорил до 500 км/ч.”
 

Снимка и видео: Porsche

Тагове: porsche 911 porsche gte pro
0 от 500