IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Адска катастрофа бракува само две коли (ВИДЕО)

Поглед отвътре към хаоса малко след старта във Вила Реал

Адска катастрофа бракува само две коли (ВИДЕО)

Петият състезателен уикенд на новата версия на световния пистов шампионат за туристически автомобили (WTCR) започна с масова катастрофа малко след старта на първото от трите състезания за двата дни.

Адска катастрофа бракува само две коли (ВИДЕО)

Трасето по улиците на португалския град Вила Реал е сред най-бързите и техничните в света, а в събота феновете получиха ново доказателство за това след катастрофата на стартиралите от първа редица Роб Хъф и Мехди Бенани, които се удариха в третия завой, завъртяха се, а при спирането колата на мароканеца се качи върху тази на бившия световен шампион.

Двамата запушиха пистата и зад тях стартира масова катастрофа, в която участваха почти всички пилоти, а някои от тях останаха заклещени в колите си. Видеото показва колко опасна беше ситуацията, а много анализатори обясниха, че досега в историята не е имало толкова страшна катастрофа.




Хъф и Бенани са невредими, а Норберт Михелиц, който вървеше зад тях и ги закачи при завъртането е с контузия в дясната ръка, но въпреки това той участва в следващите два старта. Въпреки поредицата удари, само две от колите, участвали в инцидента трябваше да бъдат бракувани – двата Golf GTI TCR на Хъф и Бенани, които са съотборници в тима на Себастиен Льоб – SLR.


Адска катастрофа бракува само две коли (ВИДЕО)


Всички други коли бяха оправени, включително и тази на Тед Бьорк (№11), който остана заклещен между автомобилите на Хъф и Бенани и още няколко коли, притиснали го отзад. Колата на световния шампион за 2017 дори се подпали, но той успя да се измъкне сравнително бързо.

Секунди след катастрофата бившият шампион Джеймс Томпсън отвори багажника на Civic-а на съотборника му Ян Ерлахер, за да се измъкне 22-годишния пилот оттам, а Роб Хъф получи помощ от Габриеле Таркини и Иван Мюлер, които го измъкнаха от смачканата кола.

Механиците на отборите работиха цяла нощ и всички коли, без тези на Хъф, Бенани и Томпсън бяха възстановени, като двете шасита на SLR официално са бракувани. А в неделя Бьорк със сглобената наново кола на механиците на „Иван Мюлер Рейсинг” спечели квалификацията и едно от двете състезания.

 

Снимки и видео: Том Коронел, Eurosport

Тагове: vw golf wtcr
0 от 500