IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi RS Q8 става най-мощният кросоувър в света

Крос-купето ще получи хибридния агрегат на Porsche Panamera

Audi RS Q8 става най-мощният кросоувър в света

Компанията Audi тества най-мощната версия на представеното наскоро крос-купе Q8. Тази симбиоза между всъдеход и спортна кола най-вероятно ще се окаже най-мощният сериен модел на марката, тъй като ще получи силов агрегат на Porshe, съобщава Autocar.

Audi RS Q8 става най-мощният кросоувър в света

Според информациите, Audi RS Q8 ще се задвижва от агрегата на Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid. Това означава, че кросоувърът ще получи V8 бензинов двигател с 550 к.с. и две турбини, комбинират с електромотор със 136 к.с. Съвкупната мощост достига 670 к.с. и 850 Нм, което прави крос-купето най-мощният модел в историята на бранда. В момента дори суперколата R8 V10 Plus разполага „само” с 610 к.с.

Този силов агрегат превръща Audi RS Q8 и в най-мощният кросоувър на пазара. В момента на първите две места по този показател са Bentley Bentayga с неговия W12 с 608 к.с. и Lamborghini Urus, чийто V8 с две турбини развива 650 к.с.

Очаква се крос-купето на Audi да ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди, като само на електричество машината ще изминава до 40 км. За да се подчертае спортният характер на хибридния кросоувър, той ще бъде със снижен пътен просвет, мощни спирачки, завиваща задна ос и допълнителни аеродинамични елементи по каросерията.

Твърди се също, че най-мощната версия на Audi Q8 ще бъде оборудвана със специална система на окачването, която не позволява накланянето в завой. Тази технология вече се използва при някои сходни модели на концерна Volkswagen AG.

Снимка: Autocar
 

Тагове: audi rs q8
0 от 500
  • #3
    24 rate up comment 7 rate down comment
    до първия ( преди 5 години )
    Начинът, по който изчисляваш мощността на ДВГ + ел. двигателя е валиден основно за ЛексОс, но не и за останалите марки, включвам Инфинити и т.н.
  • #2
    33 rate up comment 11 rate down comment
    Д ( преди 5 години )
    В тоя сайт Ауди е като сифилиса - не-се-***-ха...
  • #1
    26 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Поредният миш-маш статия. Как така е най-мощният, като съвкупната мощност е 570 к.с., а в същото време има Бентли и Ламбо с по 608-650?Пак сте се изгубили в преписването и превода.Някой ще събере мощността на двг и електромотор, но така не се смята крайната мощност на хибрид.Хайде лаика изтряскал статията за прочете малко по въпроса и да се научи да смята мощност на хибрид!