IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Жена от Саудитска Арабия тества болид от Формула 1

Асел Ал Хамад управлява машината на Renault от сезон 2012 г.

Жена от Саудитска Арабия тества болид от Формула 1

Асел Ал Хамад от Саудитска Арабия е първата жена в страната, която сяда зад волана на болид от Формула 1. Това стана факт, само ден след като властите в арабската държава официално позволиха на представители на слабия пол да управляват автомобили.

Жена от Саудитска Арабия тества болид от Формула 1

През уикенда Ал Хамад направи тест на болида на Renault от 2012 г. - E20 на пистата „Пол Рикар“. Пред Reuters дамата сподели, че това е повече от нова ера за нeйната държава и че се надява нейният пример да бъде последван и от други жени от Саудитска Арабия.

Самата Хамад  е интериорен дизайнер, но не изключва възможността да се опита да направи кариерата и в автомобилните спортове.

Жена от Саудитска Арабия тества болид от Формула 1

Тестът бе проведен пред публика, което по думи на начинаещата пилотка още повече е засилило вълнението в нея. Оказва се, че Асел е и първата жена в Саудитска Арабия, която успява да внесе Ferrari в страната. Това се случва преди около половин година, като след това с тя участва в различни свободни обиколки на различни писти в света и изложения именно със своето 458 Spider.

Жена от Саудитска Арабия тества болид от Формула 1

След като завърши своя тест, осъществен с болида, с който Кими Райконен постигна победа в Абу Даби преди 6 години, Ал Хамад заяви, че всичко е миналото перфектно. Както и че се надява, това да не е нейната последна изява от този род.

Снимки: Renault

Тагове: renault e20
0 от 500
  • #4
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    В СА само да кжеш, че изповядваш друга вяра, наказанието е смърт. Там са забранени други религии и всяко нарушение на закона ще ви коства главата. Екзекуциите за такива неща са публични. Ако носиш ланче с кръстче на него също ще ви струва живота. И това са едни от най-големите приятели и съюзници на нашите съюзници САЩ.Интересно защо там не ги демократизират, както го правят на други места. Големи борци за правата на човека са иначе.
  • #3
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 5 години )
    Жената е хубава! Очите и могат да подкосят краката ти! Колата е мощна, от Формула1, карана е от успешен и богат мъж. Това е невероятен микс, създаващ условия за успешна и въздействаща реклама. Няма значение за какво точно е - може за подкови, може за космически чипове, може за дизайн, може за кренвирши. Наздраве за добрия микс!
  • #2
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Някой саудитски принц милиардер е развързал кесията и е платил тази реклама на тази дама, която може и да му е една от жените. Така, че нормално и не се вързвайте на подобни гръмки новини! Там си трябват мнооого пари и яки спонсори, за да почнеш да караш дори и така, като нея аматьорски. Инвестицията в тази красавица е добра, защото ще покаже на света, че уж саудитите са се отворили към по-човешки права на жените и всички останали. А кога ще премахнат рязането на глави и убийствата с камъни?
  • #1
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Автор: ( преди 5 години )
    Тия кога почнаха книжки да вземат, че и болиди карат вече?! :D